Politika zasebnosti

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI Adecco.si

Podjetje Adecco H.R., kadrovsko svetovanje, d.o.o., Ameriška 8, 1000 Ljubljana, ID za DDV: SI54401747, matična številka: 1519140000, osnovni kapital: 379.736,00 EUR. Podjetje je registrirano pri okrožnem sodišču v Ljubljani, pod registrsko št.: SRG 1/33019/00 (podjetje “Adecco” ali “mi”) je zavezano varovanju in spoštovanju vaše zasebnosti.
Ta pravilnik in drugi dokumenti, ki jih navajamo, opisujejo katere osebne podatke zbiramo od vas in kako vaše osebne podatke obdelujemo.

Osebni podatki, ki jih lahko zbiramo:

 • Zbirali bomo osebne podatke o vaših obiskih naše spletne strani, vključno z, a ne omejeno na, podatke o prometu, lokaciji, spletnih dnevnikih, vsebino anket in kontaktne obrazce ter druge komunikacijske podatke ter vire do katerih dostopate. Zaradi našega zbiranja teh osebnih podatkov bo vaš obisk naše spletne strani v bodoče enostavnejši, mi pa vam bomo lahko na osnovi lokacije s katere dostopate do naše spletne strani predlagali vsebino, ki je za vas pomembna.
 • Zbirali bomo vse informacije, ki nam jih posredujete ob uporabi naših kontaktnih obrazcev (npr. “Kontakt”, “Pošljite nam sporočilo” ali “Navežite stik z nami”) in zlasti ime, priimek, naslov elektronske pošte, telefonsko številko,… Zagotavljanje vaših osebnih podatkov preko naših kontaktnih obrazcev ne predstavlja zakonske ali pogodbene zahteve; kljub temu upoštevajte, da je treba polja z zvezdico (*) obvezno izpolniti, saj te podatke potrebujemo za izpolnjevanje ali odzivanje na vašo zahtevo. Druge podatke oziroma osebne podatke, ki jih z nami delite pri izpolnjevanju naših kontaktnih obrazcev nam zagotavljate po lastni presoji. Če stopite v stik z nami bomo zapis te korespondence ohranili;
 • Vaše osebne podatke uporabljamo za neposredno trženje preko elektronske pošte, kadar se za to možnost odločite v ustreznem kontaktnem obrazcu. Možnost prejemanja bodoče tržne komunikacije lahko kadarkoli prekličete.
 • Kot je to določeno v našem Pravilniku o piškotkih [Pravilnik o piškotkih] lahko na vaši napravi shranjujemo tudi piškotke http://www.adecco.si/pravilnik-o-piskotkih/

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo zbirali in jih obdelovali za naslednje namene:

 • za oblikovanje vsebine in virov glede na vaše želje.
 • za odzivanje na vaše zahtevke ali vprašanja, ko navežete stik z nami.
 • za pošiljanje drugih informacij (npr. prihajajoči dogodki podjetja Adecco ali glasila), ki bi vas lahko zanimala.
 • za pomoč pri ustvarjanju, objavljanju in izboljševanju vsebine, ki je za vas najbolj pomembna.
 • za zagotavljanje, da je vsebina na naši spletni strani predstavljena na način, ki je najbolj učinkovit za vas in vašo napravo.
 • za omogočanje sodelovanja v interaktivnih funkcijah naše spletne strani, kadar to izberete.
 • za nadaljnji razvoj in izboljševanje naše spletne strani in sistemov, da bi vam boje služili.

Našo zgoraj opisano rabo vaših osebnih podatkov dovoljuje ustrezna zakonodaja o varstvu podatkov, saj je:

 • potrebna za naše legitimne interese pri zasledovanju zgoraj določenih namenov, pri čemer vaši interesi glede zasebnosti v posameznem primeru niso pomembnejši od teh interesov;
 • v določenih primerih potrebna za izpolnjevanje naših zakonskih ali regulatornih obveznosti, kot so razkrivanje podatkov pristojnim organom, regulatornim organom in vladnim organom; ali
 • v določenih primerih potrebna za opravljanje nalog, ki se izvajajo v javnem interesu in ki je, kadar uporabljamo posebne kategorije osebnih podatkov, potrebna za določanje, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov oziroma kjer je obdelava povezana z osebnimi podatki, ki so v očitnem javnem interesu;
 • v omejenih okoliščinah poteka z vašim soglasjem, ki ga od vas pridobimo npr. kadar se prijavite za prejemanje tržne komunikacije in novic po elektronski pošti.

V okviru samodejne obdelave ne sprejemamo nikakršnih samodejnih odločitev, vključno s profiliranjem, kar privede do pravnih učinkov glede vas ali podobno pomembnih vplivov za vas.

Vaše podatke bomo hranili dlje od zahtevanega obdobja in s tem izpolnili naše zakonske in regulatorne obveznosti. To obdobje običajno traja 2 leti. Obdobja zadržanja vaših osebnih podatkov so odvisna od posameznega namena za katerega se podatki obdelujejo in posameznega orodja s katerim se ti osebni podatki obdelujejo. V skladu s tem Pravilnikom različnih obdobij zadržanja ni mogoče začrtati v razumno jasnem formatu. Kriteriji, ki se uporabljajo za določanje ustreznega obdobja zadržanja vključujejo dejstvo, da bomo osebne podatke, ki so določeni v tem pravilniku zadržali tako dolgo, kot je to (i) potrebno za ustrezen namen, tako dolgo kot je to (ii) potrebno za naš poslovni odnos z vami, za obdobje (iii) za katero ste podali soglasje in/ali tako dolgo (iv) kot to zahteva ustrezna zakonodaja o zadržanju.

Deljenje s tretjimi strankami

Za učinkovito rabo vaših podatkov in da bi vam zagotovili vsebino in/ali vire, vaše podatke razkrivamo tretjim strankam. To razkrivanje se dogaja zgolj v naslednjih primerih:

Dobaviteljem, pogodbenikom in zastopnikom: Za izvajanje funkcij v našem imenu lahko občasno angažiramo ali zaposlimo druga podjetja. Primeri vključujejo gostovanje in/ali vzdrževanje vsebine naše spletne strani ali zagotavljanje določenih lastnosti na naši spletni strani, zagotavljanje storitev trženja ali zagotavljanje tekočih finančnih informacij, če to zahtevate. Ti dobavitelji se nahajajo na naslednjih lokacijah: Slovenija in/ali druge države EU. Takšni prejemniki bodo imeli dostop do vaših osebnih podatkov le, če jih bodo potrebovali za opravljanje njihovih funkcij, pri čemer takšnih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za druge namene. Ti prejemniki bodo podvrženi pogodbenim obveznostim glede zaupnosti.

Drugim subjektom Skupine Adecco (tj. Podjetja, ki jih neposredno ali posredno nadzira podjetje Adecco). Ta povezava vključuje seznam podjetij Skupine Adecco https://www.adeccogroup.com/worldwide-locations/ vključno z njihovimi dobavitelji, pogodbeniki in zastopniki, ki so lahko udeleženi pri zagotavljanju naše spletne strani ali vsebine, kar nam omogoča, da vam nudimo boljše storitve ali zgolj za odgovarjanje na vaše zahtevke (npr. pri uporabi kontaktnih obrazcev).

Vladi in organom kazenskega pregona, če po naši lastni presoji ugotovimo, da smo k temu zavezani zaradi zakonske obveznosti.

Naslovi IP in piškotki

Za namene upravljanja sistema zbiramo informacije o vašem računalniku, vključno z (kjer je to mogoče) naslovom IP, podatki o operacijskem sistemu in tipu brskalnika. Gre za statistične podatke o dejavnostih in vzorcih brskanja naših uporabnikov, ki vas oziroma posameznikov ne identificirajo.

S pomočjo piškotka, ki ga shranimo na vaši napravi, lahko iz istega razloga pridobivamo tudi podatke o vaši splošni rabi spleta. Piškotki nam pomagajo pri izboljševanju naše spletne strani in zagotavljanje boljše in bolj osebno prilagojene vsebine. Za dodatne informacije o naši rabi piškotkov na naši spletni strani upoštevajte naš [Pravilnik o piškotkih].
Če si računalnik delite z drugimi vam priporočamo, da ponujene možnosti “Zapomni si moje podatke” na naši spletni strani ne izberete.

Kje se vaši osebni podatki hranijo in obdelujejo.

Kot je to razloženo že v zgornjem poglavju “Deljenje s tretjimi strankami”, delimo vaše osebne podatke s:

 • Z dobavitelji, pogodbeniki ali zastopniki: Kjer uporabljamo dobavitelje, pogodbenike ali zastopnike, ostanejo vaši osebni podatki pod našim nadzorom, pri čemer imamo vzpostavljen nadzor za zagotavljanje ustrezne zaščite vaših osebnih podatkov.
 • Druga podjetja Skupine Adecco: Za zagotavljanje, da ostajajo vaši osebni podatki deležni ustrezne ravni zaščite, smo pripravili dogovor na ravni celotne skupine.

Trudimo se sprejemati vse korake, ki so razumno potrebni za zagotavljanje, da se vaši osebni podatki obdelujejo na varen način in v skladu s tem Pravilnikom.

Ali vaše podatke posredujemo izven Evropske unije?

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo in obdelujejo v eni ali več državah v in izven Evropske unije. Vaše podatke bomo izven Evropske unije prenašali le v države za katere Evropska komisija meni, da vam zagotavljajo ustrezno raven zaščite, oziroma države, kjer je Skupina Adecco vzpostavila ustrezne zaščitne ukrepe za ohranjanje zaupnosti vaših podatkov.

Varnost podatkov

Čeprav se bomo po najboljših močeh trudili za zaščito vaših osebnih podatkov se morate zavedati, da prenos podatkov po spletu ni popolnoma varen in da ne moremo jamčiti za varnost vaših osebnih podatkov, ki se prenašajo na našo spletno stran ali katerokoli tretji stranki; zaradi tega poteka ves prenos podatkov na vašo lastno odgovornost. Za preprečevanje nepooblaščenega dostopa, spreminjanja, izbrisa ali prenosa teh osebnih podatkov bomo uporabljali stroge operativne postopke in ustrezne, tehnične in organizacijske varnostne ukrepe.

Vaše pravice. Kako lahko dostopate, popravljate in brišete vaše osebne podatke

Ustrezna zakonodaja o varstvu podatkov vam zagotavlja naslednje pravice:

 • Pravica do dostopa in pridobivanja kopije vaših osebnih podatkov Upravičeno lahko zahtevate informacije o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke. V takšnem primeru lahko dostopate do vaših osebnih podatkov in določenih podatkov o načinu njihove obdelave. V določenih primerih lahko zahtevate, da vam zagotovimo elektronsko kopijo vaših podatkov.
 • Pravica do popravljanja vaših osebnih podatkov: Če lahko dokažete, da osebni podatki, ki jih imamo o vas niso pravilni in zahtevate, da se takšni podatki posodobijo oziroma popravijo.
 • Pravica biti pozabljen/do izbrisa podatkov: V določenih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Takšno zahtevo lahko izrazite kadarkoli, podjetje Adecco pa bo ocenilo, ali je vaši zahtevi treba ugoditi. V vsakem primeru je ta pravica podvržena našim morebitnim zakonskim pravicam ali obveznostim glede ohranjanja podatkov. V primerih, kjer v skladu z zakonodajo ugotovimo, da je treba vaši zahtevi za izbris podatkov ugoditi, bo podjetje Adecco to storilo brez nepotrebnega odlašanja.

Za uveljavljanje vaših pravic lahko z nami navežete stik na naslednjem naslovu: varstvo.podatkov @ adecco.si

V obsegu v katerem naša obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vašem soglasju, imate tudi pravico svoje soglasje kadarkoli preklicati. Preklic vašega soglasja ne vpliva na zakonitost kakršnekoli obdelave, ki je pred prejemom takšnega preklica potekala na osnovi vašega soglasja.

Pritožbo glede naše obdelave vaših osebnih podatkov lahko vložite tudi pri lokalnem organu za varstvo podatkov.

Tržna komunikacija.

Tržno komunikacijo vam bomo pošiljali zgolj preko elektronske pošte, v kolikor boste s tem soglašali.

Običajno vam bomo na obrazcih, ki jih uporabljamo za zbiranje vaših osebnih podatkov, ponudili potrditveno polje, ki ga morate potrditi za zagotovitev soglasja za prejemanje tržne komunikacije. Kjer vam tržno komunikacijo pošiljamo preko elektronske pošte, lahko prejemanje bodoče tržne komunikacije prekličete s klikom na možnost ‘Odjava’ ali s funkcijo ‘preklic’ v elektronski pošti. Poleg tega lahko pravico do preklica uveljavite kadarkoli z navezavo stika z nami preko varstvo.podatkov @ adecco.si in predložitvijo naslednjih informacij: vaše ime, naslov vaše elektronske pošte, kontaktna telefonska številka, tržna komunikacija, ki je ne želite več prejemati.

Spremembe tega Pravilnika
Pogoji tega Pravilnika se lahko občasno spreminjajo. Vse bistvene spremembe tega Pravilnika bomo objavili z ustreznimi obvestili na tej spletni strani oziroma bomo z vami navezali stik preko drugih komunikacijskih kanalov.

Kontakt:

Vprašanja, komentarji in zahtevki v zvezi s tem Pravilnikom so vedno dobrodošli in jih je treba poslati na naslov Adecco H.R. d.o.o., Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, z pripisom Pravilnik o zasebnosti pri uporabi spletne strani Adecco, ali elektronski naslov varstvo.podatkov @ adecco.si

Stik lahko navežete tudi z našim predstavnikom za varstvo podatkov na spodnji naslov: varstvo.podatkov @ adecco.si,