Obvestilo o zasebnosti

Varnost in zasebnost

Obvestilo o zasebnosti

Zadnja posodobitev: 28. november 2022 (v.2)

Družba Adecco H.R. d.o.o., Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana in/ali njene povezane pravne osebe in podružnice (v nadaljnjem besedilu: »podjetje«, »mi« ali »nas«) je zavezana k zaščiti in spoštovanju vaših osebnih podatkov, ko uporabljate to spletno stran (v nadaljnjem besedilu: »spletna stran«).

To »Obvestilo o zasebnosti« ali »Pravilnik« (skupaj z drugo dokumentacijo, na katero se sklicuje ta dokument) opisuje, katere osebne podatke zbiramo od vas in kako jih zbiramo, uporabljamo in obdelujemo.

V nadaljevanju boste našli kazalo vsebine, ki vam je lahko v pomoč pri iskanju želenih poglavij.

KAZALO
1. Katere osebne podatke podjetje zbira in uporablja?
2. Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke in kako dolgo jih hranimo?
3. Kako zbiramo vaše osebne podatke?
4. Katero tržno komunikacijo vam pošiljamo?
5. Ali uporabljamo umetno inteligenco?
6. Ali posredujemo vaše podatke tretjim osebam?
7. Ali prenašamo vaše osebne podatke zunaj vaše države?
8. Katere ukrepe za varstvo podatkov smo vzpostavili?
9. Katere pravice imate glede svojih osebnih podatkov?
10. Kako ravnamo v primeru sprememb tega Obvestila o zasebnosti?
11. Kontakt

1. Katere osebne podatke zbira in uporablja podjetje?

Zbiramo in uporabljamo osebne podatke, ki nam omogočajo, da vam lahko zagotovimo kar najboljšo uporabniško izkušnjo, tj. naslednje podatke:

 • a) Podatki o identiteti so vaše ime in dokumenti, ki dokazujejo vašo istovetnost.
 • b) Kontaktni podatki so vaš e-poštni naslov, telefonske številke, poštni naslovi, država, naziv delovnega mesta in ime podjetja ter druge informacije, ki so lahko navedene na vaši vizitki.
 • c) Tehnični podatki so naslov internetnega protokola (IP), ki ga uporabljate za dostop do naših proizvodov in storitev ter proizvodov in storitev tretjih oseb, piškotki (kot je navedeno v našem Pravilniku o piškotkih), vaši prijavni podatki (npr. čas, datum in trajanje), vrsta in različica brskalnika, ki ga uporabljate za dostop do naše spletne strani, aplikacij ter proizvodov in storitev, spletniki, podatki o prometu, nastavitve časovnega pasu na vaši napravi in lokacija vaše naprave, vrste vtičnikov v brskalniku ter različice, ki jih uporabljate, drugi komunikacijski podatki, viri, do katerih dostopate na naših spletnih straneh, aplikacijah in proizvodih ter storitvah, vrsta operacijskega sistema in platforme naprave, ki jo uporabljate, in podrobnosti o drugi tehnologiji na napravah, ki jih uporabljate za dostop do te spletne strani.
 • d) Podatki s kontaktnih obrazcev in anket so vse informacije, ki nam jih posredujete, ko uporabljate naše kontaktne obrazce (npr. »Kontakt«, »Pošljite nam sporočilo«, »Ostanite v stiku z nami«, »Pridobite finančne posodobitve« na naših spletnih straneh, aplikacijah, izdelkih ali storitvah), ali ko sodelujete v anketah (vključno z njihovo vsebino), evidenca navedene korespondence in druge informacije ali osebni podatki, ki jih delite z nami, ko po lastni presoji izpolnjujete naše kontaktne obrazce. (Ne pozabite, da so polja, označena z zvezdico (*), obvezna polja, saj te podatke potrebujemo, da bi lahko izpolnili vašo zahtevo ali se odzvali nanjo).
 • e) Podatki o tržni komunikaciji so informacije o tem, kako se odzivate na e-poštna sporočila, SMS-sporočila, telefonske klice ter druge marketinške kampanje, ter o tem, da ste se prijavili za prejemanje našega biltena, v katerem boste našli najnovejše informacije in raziskave.
 • f) Podatki na družbenih medijih so podatki, ki so dostopni na vašem profilu, in drugi podatki, ki jih javno izpostavite ali jih na kakršen koli drug način delite z nami na družbenih medijih.
 • g) Podatki o finančnih in pravnih dogodkih so vse informacije, ki nam jih zagotovite v zvezi z našimi finančnimi ali pravnimi dogodki (če ste do njih upravičeni), kot denimo, če se odločite za sodelovanje v naših spletnih oddajah, kjer predstavljamo naše finančne rezultate, ali na skupščini delničarjev. Če nas v zvezi s temi dogodki pokličete po telefonu (denimo če potrebujete tehnično podporo za spletne dogodke), bomo obdelali vašo telefonsko številko in druge informacije, ki ste nam jih morda zagotovili v skladu z vašo zahtevo.

Glede na zadevne okoliščine in veljavne lokalne zakone ter zahteve morda zbiramo nekatere od zgoraj navedenih informacij, če obiščete našo spletno stran, nam daste svojo poslovno vizitko, se z nami pogovarjate na konferenci ali v okviru drugega dogodka, ali če ste stranka ali potencialna stranka.

Osebne podatke zbiramo in uporabljamo, da lahko zagotovimo naše izdelke in storitve, vam pošljemo informacije, za katere ste nas prosili, ali stopimo v stik z vami, da vam zagotovimo dodatne informacije o naših izdelkih in storitvah, ki so vam na voljo, kot je podrobneje opisano v spodnjem poglavju 2.

2. Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke in kako dolgo jih hranimo?

Nameni obdelave Vrsta podatkov Pravna podlaga za obdelovanje vaših osebnih podatkov Obdobje hrambe
Da bi se odzvali na vašo zahtevo, odgovorili na vaša vprašanja ali vam zagotovili informacije, ko se obrnete na nas ali vložite zahtevo. d) Podatki s kontaktnih obrazcev in anket Soglasje 2 leti po zadnjem stiku
Da vam pošiljamo kampanje neposrednega trženja po e-pošti, telefonu, na družbenih medijih ali po kateri koli drugi poti. To vključuje informacije, kot so denimo dogodki ali glasila, ki bi vas morda lahko zanimali. a) Podatki o identiteti
b) Kontaktni podatki
e) Podatki o tržni komunikaciji
f) Podatki na družbenih medijih, če je ustrezno
– Privolitev, če moramo v skladu z zakonom pridobiti privolitev za trženje
– Izpolnjevanje našega pravnega interesa za promocijo naših izdelkov in storitev, če nam v skladu z zakonom ni treba pridobiti privolitve
Do konca naročnine ali dokler se strinjate s prejemanjem naših marketinških informacij.
Da bi vas obveščali o naši storitvi. a) Podatki o identiteti
b) Kontaktni podatki
e) Podatki o tržni komunikaciji
f) Podatki na družbenih medijih, če je ustrezno
– Privolitev, če moramo v skladu z zakonom pridobiti privolitev za trženje
– Izpolnjevanje našega pravnega interesa za promocijo naših izdelkov in storitev, če nam v skladu z zakonom ni treba pridobiti privolitve
Do konca naročnine ali dokler se strinjate s prejemanjem naših marketinških informacij.
Da lahko opredelimo, katera podjetja (pravne in ne fizične osebe) so uporabljale spletno stran prek vašega IP-naslova. c) Tehnični podatki Izpolnjevanje našega pravnega interesa za upravljanje naših spletnih strani in zagotavljanje relevantnih informacij o naših izdelkih in storitvah. IP-naslov: 14 dni.
Za podatke iz piškotkov si oglejte naš Pravilnik o piškotkih.
Da bi lahko kar najbolje prilagodili vsebino, spletno stran in vire glede na vaše preference, da bi jih izboljšali tako, da vam bodo bolje služili, in da bi jih predstavili na način, ki bo za vas kar najbolj učinkovit. c) Tehnični podatki Izpolnjevanje našega pravnega interesa za upravljanje naših spletnih strani in zagotavljanje relevantnih informacij o naših izdelkih in storitvah. IP-naslov: 14 dni.
Za podatke iz piškotkov si oglejte naš Pravilnik o piškotkih.
Za omogočanje sodelovanja v interaktivnih funkcijah spletne strani, kadar izberete to možnost. c) Tehnični podatki Izpolnjevanje našega pravnega interesa za upravljanje naših spletnih strani in zagotavljanje relevantnih informacij o naših izdelkih in storitvah. IP-naslov: 14 dni.
Za podatke iz piškotkov si oglejte naš Pravilnik o piškotkih.
Za nadaljnji razvoj in izboljševanje naše spletne strani in sistemov, da bi vam bolje služili. c) Tehnični podatki Izpolnjevanje našega pravnega interesa za upravljanje naših spletnih strani in zagotavljanje relevantnih informacij o naših izdelkih in storitvah. IP-naslov: 14 dni.
Za podatke iz piškotkov si oglejte naš Pravilnik o piškotkih.
Za upravljanje naših finančnih in pravnih dogodkov (če ste do teh dogodkov upravičeni). g) Podatki o finančnih in pravnih dogodkih Izpolnjevanje našega pravnega interesa za spodbujanje rasti in razvoja Skupine Adecco Dokler ste upravičeni do teh dogodkov ali dokler ste
naročeni na prejemanje
vabil (pri čemer velja krajši
od obeh rokov).

 

3. Kako zbiramo vaše osebne podatke?

Za zbiranje podatkov od vas in o vas uporabljamo različne metode, med drugim tudi:

a) Neposredna interakcija. Svoje podatke o identiteti, kontaktne podatke, podatke iz kontaktnih obrazcev in anket, podatke o tržni komunikaciji, podatke na družbenih medijih in podatke o finančnih in pravnih dogodkih nam lahko posredujete, če izpolnjujete obrazce ali z nami komunicirate po pošti, telefonu, e-pošti ali kako drugače.

b) Mednje spadajo tudi osebni podatki, ki nam jih posredujete, ko:

 • se prijavite za prejemanje naših izdelkov ali storitev;
 • na naši spletni strani ustvarite račun;
 • se naročite na prejemanje naših storitev ali objav;
 • želite, da se vam pošlje marketinško gradivo;
 • sodelujete v tekmovanju, promociji ali anketi; ali
 • nam zagotovite povratne informacije ali se obrnete na nas.

c) Avtomatizirana tehnologija ali interakcije. Ob vaši interakciji z našo spletno stranjo bomo samodejno zbirali tehnične podatke o vaši opremi, dejanjih, ki jih izvajate med brskanjem, in vzorcih. Te osebne podatke zbiramo s pomočjo piškotkov in drugih podobnih tehnologij ter komunikacije, ki jo prejmemo s strani vašega brskalnika. Za več podrobnosti glede tega, kako uporabljamo piškotke in druge podobne tehnologije, preberite naš Pravilnik o piškotkih.

d) Tretje osebe ali javno dostopni viri. Osebne podatke o vas bomo prejeli s strani različnih tretjih oseb in javnih virov, ki so navedeni v nadaljevanju:

 • Javne informacije o vas, ki jih pridobimo z družbenih medijev in podobnih spletnih strani ter aplikacij;
 • Javne informacije o vas, ki so nam na voljo v imenikih, denimo v imenikih strokovnih članstev ali kvalifikacij.

4. Katero tržno komunikacijo vam pošiljamo?

Komunikacija s posamezniki
Kot posamezniku vam bomo tržno komunikacijo pošiljali le, če ste v to privolili.

Če želite prejemati tržno ali promocijsko komunikacijo, se lahko za to odločite tako, da obkljukate ustrezno polje na obrazcu, na katerem zbiramo vaše podatke, ali pa vam lahko to komunikacijo pošiljamo na osnovi našega pravnega interesa za promocijo naših izdelkov in storitev, če nam v skladu z zakonom ni treba pridobiti vaše privolitve.

Komunikacija s podjetji
Vaše podatke obdelujemo v okviru obstoječega poslovnega odnosa z vami ali z vašim podjetjem, ker:

 • Smo z vami sklenili pogodbo (ali razmišljamo o tem, da bi z vami sklenili pogodbo). V tem primeru so osebne informacije, ki jih zbiramo in uporabljamo v tržne namene, povezane s posameznimi zaposlenimi naših klientov in drugih podjetij, s katerimi imamo že vzpostavljen obstoječ poslovni odnos; ali
 • Je to v skladu z našim pravnim interesom za izvajanje naših poslovnih aktivnosti (npr. da komuniciramo z vašim podjetjem kot podjetje, da promoviramo naše izdelke in storitve, za katere verjamemo, da bodo zanimali vas ali vaše podjetje). V zvezi s tem lahko kontaktne informacije pridobimo tudi iz javnih virov, tudi iz vsebine, ki je javno objavljena na družbenih medijih, da lahko navežemo stik z zadevnim posameznikom klienta ali drugega podjetja; ali
 • Ste podali soglasje za prejemanje naše tržne komunikacije po e-pošti kot posameznik pri našem klientu/podjetju našega klienta. V tem primeru vam bomo poslali tržno komunikacijo, da bi razvili ali ohranili poslovni odnos v skladu z veljavnimi zakoni glede elektronske in tržne komunikacije. Ta komunikacija morda vključuje spletne svetilnike, piškotke in podobne tehnologije, ki nam omogočajo, da lahko vidimo, če ste odprli, prebrali ali izbrisali sporočilo, ter povezave, na katere ste morda kliknili.
  Običajno vam bomo na obrazcih, ki jih uporabljamo za zbiranje vaših osebnih podatkov, ponudili potrditveno polje. Če se strinjate s prejemanjem te komunikacije, morate potrditi potrditveno polje.

Kako se lahko odjavim?
Če vam tržno komunikacijo pošiljamo preko elektronske pošte, lahko prejemanje bodoče tržne komunikacije prekličete s klikom na možnost »Odjava« ali s funkcijo »preklica« v elektronski pošti.
Poleg tega lahko svojo pravico do preklica kadar koli uveljavite tako, da se na nas obrnete prek te povezave (navedite, katere tržne komunikacij ne želite več prejemati, v polju »Podrobnosti o zahtevi«).

5. Ali uporabljamo umetno inteligenco?

Da, včasih uporabljamo umetno inteligenco (UI). Vendar vaših osebnih podatkov ne uporabljamo za avtomatizirano sprejemanje odločitev (sprejemanje odločitev, ki se izvede izključno na podlagi priprave in uporabe tehnologij brez kakršnega koli človeškega posredovanja) ali profiliranje (obdelava osebnih podatkov s pomočjo nabora tehnologij, ki zmanjšajo človeško intervencijo in tako ocenijo določene pogoje o posamezniku), ki povzroči pravni učinek ali podobno pomemben učinek, ki vas zadeva.

Za analizo podatkov uporabljamo nabor tehnologij. Ko gre za našo spletno stran, bomo morda uporabili vaše iskalne izraze, da vam lahko priporočimo ponudbe za delovna mesta. V vsakem primeru je v te postopke vedno vključena človeška intervencija, saj ta orodja podpirajo naše strokovnjake pri sprejemanju odločitev.

Avtomatizirane sisteme/procese pod zgoraj opisanimi pogoji uporabljamo za to, da bi vam priporočili in prikazali alternativne rezultate iskanja, ki ustrezajo vaši iskalni poizvedbi. Glavni namen tega je zagotoviti širši izbor ponudbe delovnih mest, med katerimi lahko izbirate. Zato sistemi UI niso pravnomočni.

Ko denimo iščete delovno mesto »skladiščnika«, vam bomo prikazali tudi podobna alternativna delovna mesta, npr. »pakiranje in dostava paketov«. Del obdelave, pri katerem se morda uporablja UI (npr. strojno učenje ali pristop, osnovan na logiki, znanju in statistiki), je osnovan na tehnikah obdelave naravnega jezika, s pomočjo katerih se izračunava podobnosti med besedami in njihovimi pomeni. V vsakem primeru pa vam te rezultate pokažemo le kot priporočila, da lahko na podlagi tega sprejmete informirano odločitev v zvezi s svojo prijavo.

6. Ali posredujemo vaše podatke tretjim osebam?

Za učinkovito rabo vaših podatkov in da bi vam zagotovili vsebino in/ali vire in/ali storitve, vaše podatke razkrivamo tretjim osebam. To razkrivanje se dogaja zgolj v naslednjih primerih:

 • Našim dobaviteljem. V podporo našemu razmerju z vami bomo, na primer, angažirali ponudnika administrativnih in operativnih del. Za ohranjanje zaupnosti vaših podatkov in spoštovanje vaše zasebnosti, bodo ponudniki podvrženi pogodbenim in drugim zakonskim obveznostim in bodo deležni le dostopa do podatkov, ki jih potrebujejo za opravljanje njihovih funkcij; dotični ponudniki so običajno ponudniki informacijsko-tehnoloških storitev (gostijo ali podpirajo naše informacijsko-tehnološke sisteme, vključno s podatki o vas), podjetja za upravljanje s prostori (skrbijo za fizično varovanje naših stavb, zaradi česar potrebujejo podatke o vas za odobritev vašega dostopa do naših stavb) in zaledni ponudniki finančnega in računovodskega vodenja (ki morajo upravljati s podatki o kandidatih za obdelavo obveznosti in terjatev).
  Sodelujemo tudi z dobavitelji, ki zagotavljajo informacijsko-tehnološke storitve in rešitve.
 • Članom Skupine Adecco in njihovim podružnicam (»članom Skupine Adecco«) v Evropski uniji ali zunaj nje. Seznam vseh držav, v katerih poslujemo, je na voljo na naši spletni strani www.adeccogroup.com/worldwide-locations. Vaše informacije jim bomo posredovali iz različnih razlogov:
  • podatki se delijo s člani Skupine Adecco, ki zagotavljajo informacijsko-tehnološke funkcije za podjetja Skupine Adecco po vsem svetu; te informacijsko-tehnološke funkcije se med drugim nahajajo na Češkem in v Franciji. [posodobiti za posamezno državo glede na kraj, od koder se izvajajo informacijsko-tehnološke operacije]
  • Podatki se delijo tudi s člani Skupine Adecco po celem svetu (vključno s pravnimi subjekti, ki smo jih prevzeli po zbiranju informacij), za predhodno navedene namene ali za to, da vam lahko predlagamo ponudbe, ki so prilagojene vašemu profilu, kjer ste izrazili interes za lokalne ali mednarodne priložnosti na tem trgu oziroma kjer člani Skupine Adecco zaznajo, da lahko imate določene sposobnosti, ki se na tem trgu zahtevajo oziroma ki so lahko na njem koristne.
 • Vladnim organom ali organom kazenskega pregona. Vaše podatke bomo delili z vlado, policijo, regulatornimi organi oziroma organi kazenskega pregona, če po naši lastni presoji verjamemo, da smo za to pravno zavezani ali pooblaščeni oziroma, da bi bilo to preudarno storiti.
 • Morebitnim prodajalcem ali kupcem in njihovim svetovalcem. V okviru potrebne skrbnosti v zvezi z (ali izvedbe) združitvijo, prevzemom ali drugačnim poslom, se lahko pojavi potreba po razkritju vaših podatkov potencialnemu prodajalcu ali kupcu in njihovim svetovalcem.

7. Ali prenašamo vaše osebne podatke zunaj vaše države?

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo in obdelujejo v eni ali več državah v in izven Evropske unije ali Švice. Celotni seznam vseh držav, v katerih poslujemo, je na voljo na naši spletni strani www.adeccogroup.com/worldwide-locations.

Podatke bomo prenašali le subjektom iz zgornjega poglavja 5, ki se nahajajo zunaj evropskega gospodarskega prostora, ZK ali Švice:

Med te države spadajo države članice Evropske unije, Švica, Združeno kraljestvo in Združene države Amerike.

V zvezi s tem se lahko obrnete na nas prek spodaj navedenih kanalov in zaprosite za dodatne informacije ter pridobite kopijo zadevnih varnostnih ukrepov.

8. Katere ukrepe za varstvo podatkov smo vzpostavili?

Razumemo, kako pomembno je zaščititi vaše osebne podatke. Vpeljali smo operativne postopke in ustrezne tehnične ter organizacijske varnostne ukrepe za preprečevanje morebitnega nepooblaščenega dostopa, spreminjanja, izbrisa ali prenosa teh osebnih podatkov.

Čeprav se bomo po najboljših močeh trudili za zaščito vaših osebnih podatkov se morate zavedati, da prenos podatkov po spletu ni popolnoma varen in da ne moremo jamčiti za varnost vaših osebnih podatkov, ki se prenašajo na našo spletno stran ali katerokoli tretji stranki; zaradi tega poteka ves prenos podatkov na vašo lastno odgovornost.

9. Katere pravice imate glede svojih osebnih podatkov?

Ustrezna zakonodaja o varstvu podatkov vam zagotavlja naslednje pravice:

 • Pravica do dostopa in pridobivanja kopije vaših osebnih podatkov
  Upravičeno lahko zahtevate informacije o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke. V takšnem primeru lahko dostopate do vaših osebnih podatkov in določenih podatkov o načinu njihove obdelave. V določenih primerih lahko zahtevate, da vam zagotovimo elektronsko kopijo vaših podatkov. V nekaterih omejenih okoliščinah lahko zahtevate tudi, da vaše osebne podatke neposredno prenesemo na tretjega ponudnika.
 • Pravica do popravljanja vaših osebnih podatkov
  Če lahko dokažete, da osebni podatki, ki jih imamo o vas, niso pravilni, lahko zahtevate, da se takšni podatki posodobijo oziroma popravijo na kakšen drugačen način.
 • Pravica do pozabe ali izbrisa osebnih podatkov
  V določenih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Takšno zahtevo lahko izrazite kadarkoli, mi pa bomo ocenili, ali je vaši zahtevi treba ugoditi. V vsakem primeru je ta pravica podvržena našim morebitnim zakonskim obveznostim glede ohranjanja podatkov. V primerih, kjer v skladu z zakonodajo ugotovimo, da je treba vaši zahtevi za izbris podatkov ugoditi, bomo to storili brez nepotrebnega odlašanja.
 • Pravica do omejitve ali ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov
  V nekaterih okoliščinah imate pravico, da lahko omejite obdelavo svojih osebnih podatkov ali ugovarjate nekaterim vrstam njihove obdelave, pri čemer je razlog za to odvisen od vaših okoliščin.
  Pravica do preklica privolitve
  Imate pravico, da privolitev kadar koli prekličete, če obdelavo osebnih podatkov izvajamo na podlagi vaše privolitve. Vendar pa to ne vpliva na zakonitost morebitne obdelave, ki smo jo izvajali, preden ste preklicali privolitev. Če prekličete privolitev, vam morda ne bomo mogli zagotavljati določenih izdelkov ali storitev. O tem vas bomo obvestili takrat, ko boste preklicali svojo privolitev.

Če želite uveljaviti katero koli od svojih pravic, nam to sporočite prek obrazca, ki ga lahko najdete tu.

Nenazadnje imate pravico do vložitve pritožbe pri organu za varstvo podatkov kjer prebivate ali ste zaposleni oziroma kjer menite, da se je pojavila težava v zvezi z vašimi osebnimi podatki.

10. Kako ravnamo v primeru sprememb tega Obvestila o zasebnosti?

Pogoji tega Obvestila o zasebnosti se lahko občasno spremenijo. Vse bistvene spremembe tega Obvestila o zasebnosti bomo objavili z ustreznimi obvestili na tej spletni strani oziroma bomo z vami navezali stik preko drugih komunikacijskih kanalov.

11. Kontakt:

Če:

 • imate kakršno koli vprašanje glede tega Obvestila o zasebnosti,
 • potrebujete dodatne informacije glede tega, kako varujemo vaše podatke (npr. ko jih prenašamo izven vaše države), ali
 • se želite obrniti na pooblaščenca za varstvo podatkov Skupine Adecco ali na lokalnega vodjo za področje zasebnosti,

pošljite e-poštno sporočilo pooblaščencu za varstvo podatkov Skupine Adecco na e-poštni naslov globalprivacy@adeccogroup.com ali pa lokalnemu vodji za področje zasebnosti na e-poštni naslov varstvo.podatkov@adecco.si.

Če želite uveljaviti katero koli od svojih pravic, povezanih z vašimi osebnimi podatki, izpolnite ta obrazec.