Karierni nasveti
Nina Mihoci Specialist za Marketing
Objavljeno:  22.07.2019

»Z Mirom Smrekarjem je vsak dan nova priložnost za učenje.«

26-letna diplomirana pravnica in enomesečna direktorica Adecca nam je zaupala, kako je delati z mentorjem Mirom Smrekarjem, kakšni so plani za prihodnost in kaj ji bo najbolj ostalo v spominu.

Kako je potekal tvoj običajen delovni dan v vlogi direktorice za en mesec?

V resnici za CEO-a običajen delovni dan ne obstaja. ? Vsak dan za sebe je izjemno raznolik in s seboj prinese veliko izzivov in edinstvenih ter nepričakovanih situacij. Zato je, po mojem mnenju, zmožnost prilagajanja ena izmed bolj pomembnih lastnosti vodje. So pa na dnevnem redu prisotni interni sestanki, sestanki s klienti ter operativno vodenje ter sodelovanje z oddelki in sodelavci. Tu so seveda prisotne tudi številne službene poti.

Kaj si se naučila v teh tednih prakse?

V sklopu prakse sem pridobila vpogled v delovanje obsežnega in ter urejenega sistema podjetja, ki je del mednarodne korporacije. Zaradi tega sem se seznaila z delovanjem podjetja na treh različnih tržiščih (Slovenija, Hrvaška in Srbija), ki s seboj nosijo svoje specifične prednosti, slabosti ter izzive, ter soočanje z njimi. Na primerih sem se učila ter opazovala, kako deluje komunikacija med direktorjem ter sodelavci, med različnimi oddelki in nivoji delovanja. Definitivno pa sem se naučila, da delovno mesto CEO-a zahteva celega človeka, ki verjame tako v vizijo podjetja samega kot v svoje sodelavce. Poglobljena je tudi veščina postavljanja ciljev ter time management vsakdana.

Kako je bilo delati in se učiti od direktorja kot je Miro Smrekar? Si morda prevzela katero izmed njegovih lastnosti?

Z Mirom Smrekarjem je vsak dan nova priložnost za učenje, tako v smislu podjetniških kot tudi mehkih veščin. Delovni dan z njim je izjemno dinamičen, dnevno pridobiš povratne informacije glede dela, kar predstavlja odlično priložnost za rast. Iz prve roke sem, med mnogoterimi drugimi veščinami in znanji, poglobila veščino postavljanje ciljev ter kako najučinkoviteje razpolagati s časom glede na zadane naloge.

Kako ti je všeč kultura in delovna klima v podjetju Adecco?

Sam sistem je postavljen in organiziran na visokem nivoju, všeč mi je motiviranost zaposlenih ter vzdušje sodelovanja, prostnega med sodelavci. Sama delovna klima proktivnemu posamezniku omogoča proložnost tako za karierno kot tudi osebnostno rast.

Kaj ti bo najbolj ostalo v spominu?

Celoten sistem kot tak, njegova urejenost in delovanje. Velik vtis je name naredilo tudi sodelovanje ljudi preko treh držav, njihova komunikacija ter duh sodelovanja ne glede na oddaljenost in državne meje.

Kakšni so plani za prihodnost?

Plani za bližnjo prihodnost so poglobiti znanje na področju podjetništva in mednarodnega poslovanja, tako v smislu dodatnega formalnega izobraževenja (dodaten magisterij) kot tudi sodelovanja na različnih projektih.