Karierni nasveti
Rok Štemberger CEO za 1 mesec 2018
Objavljeno:  18.06.2018

BLOG 2: CEO za en mesec

Kaj se je v preteklem tednu dogajalo našemu #CEOza1Mesec, in koga vse je spoznal mladi direktor Rok Štemberger, preverite v njegovem tedenskem zapisu spodaj.

V poslovalnici Maribor sem med drugim dobil tudi novo #CEO majico.

Prejšnji teden si bom zagotovo zapomnil zaradi svojega prvega intervjuja za časopis Dnevnik z novinarko Jano Petkovšek. Intervju je bil zelo prijeten in umirjen, pogovarjala sva se o pripravah na razgovor, kaj priporočam mladim ob vstopu na trg dela, kako se lotiti pisanja CVja in motivacijskega pisma, ter o zaposlitvah za določen in nedoločen čas. Teme so se dotikale aktualnih izzivov v kadrovskem svetu in, priznam, precej sva se zagovorila, saj sva intervju končala šele po uri in 15 minut.

 

Izpostavil bi še obisk Poslovne enote Maribor, kjer sem se prvič v življenju znašel v središču našega drugega največjega mesta. Vedno sem se mimo Maribora samo peljal in obiskal Pohorje, prav v centru Maribora pa nisem bil še nikoli in pustil je zelo pozitiven prvi vtis. V prijetni in prostorni poslovalnici smo se pogovarjali o novih načinih pridobivanja kadrov in aktualnih problematikah na trgu in v podjetjih, pa tudi odhajanje delavcev čez mejo v Avstrijo smo omenili. Kaj pa je bil glavni namen našega obiska? Dobrodelnost. Nabirali smo namreč kilometre za Adeccov projekt #Win4Youth in tako naredili nekaj dobrega otroke in mlade v težkih okoliščinah, ki jim želimo pomagati ustvariti perspektivno prihodnost.

 

Sledil je še trening v Fit tovarni pod vodstvom Aleša Potrča, kjer smo se skozi kratko predavanje spoznali z drugačnimi oblikami hujšanja, ki so jih podprli številni strokovnjaki, med drugim tudi psihologi. Psihologija hujšanja, kaj, kako in koliko, je res obširna zadeva, ki se je je treba lotiti sistematično. Nadaljevali smo so z vajami za razgibavanje, ki so primerne predvsem za nas, ki večino delovnega časa presedimo, saj moramo aktivirati prave mišice. Spoznal sem tudi znanega televizijskega voditelja Marka Potrča, ki je brat Alešev brat, in skupaj smo posneli spominsko fotografijo. Na koncu je sledil pol urni vzpon na Pohorje, kjer smo preizkusili tudi štirikolesnike za vožnjo v hrib, spust pa je bil mnogo hitrejši, saj smo se peljali kar z adrenalinskimi poletnimi sankami. Podvig smo vsi preživeli brez poškodb. 🙂

Skupaj z bratoma Potrč v Fit Tovarni.

Imel pa sem tudi priložnost srečati zvezdo košarkarskega sveta. Ja, seveda govorim o Goranu Dragiću. Izjemen košarkaš je prišel na obisk v Adecco, da si ogleda pisarne, saj Adecco Slovenija že 6 let ponosno sponzorira in sodeluje s košarkarsko zvezo Slovenije.

Kaj vse pa me še čaka? Naj ostane skrivnosti vse do naslednjega ponedeljka!

Rok, #CEOza1Mesec