Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  07.12.2017

10 stvari, ki vam jih rekrutorji ne bodo nikoli povedali – 5. del

Kaj morate vedeti, ko iščete delovno mesto s pomočjo rekruterjev? Kako izkoristiti vse prednosti pomoči kadrovskih strokovnjakov in koliko je odvisno samo od vas, vaših izkušenj in kompetenc? Vodja projektov v Adeccu, Anja Žibert, z nami deli, kako proces iskanja in zaposlitve novega kandidata občutijo kadroviki. Preverite skrivnosti kadrovanja, ki vam bodo olajšale lov na novo službo.

Finančna pričakovanja, želje in resničnost

Nikoli vas ne bom vprašala koliko trenutno zaslužite, ker me to ne zanima, vsekakor pa me bo zanimalo, kakšna so vaša finančna pričakovanja na delovnem mestu na katerega se prijavljate. Poskrbeti moram namreč, da se ob morebitnem srečanju s potencialnim delodajalcem ne znajdeta na »različnih planetih« in se prikažete v napačni luči, česar si verjetno ne želite. Vedno obstaja manevrski prostor za pogajanja, če pa je vrzel že v osnovi prevelika, potem je smiselno prihraniti svoj, moj in klientov (ki ponavadi razpolaga s predvidenim proračunom) dragoceni čas in se osredotočiti na priložnosti, ki bi (v finančnem smislu) bolj sovpadale z vašimi željami.

 

Nepogrešljiv del selekcijskega postopka

»Poklicala vas bom, ko dobim povratno informacijo,« ni fraza, ampak iskrena izjava. Moje delo odvisno od odločitev klienta, neodzivnost pa je po mojem mnenju največja težava s katero se soočamo svetovalci. Po najboljših močeh se trudimo ugotoviti, kaj se našim poslovnim partnerjem »plete po glavi« in ali so zadovoljni z izborom kandidatov, ki smo jim ga posredovali, saj tudi nam ni v interesu, da selekcijski postopek traja nerazumno dolgo, ker naročnik ni popolnoma prepričan kaj dejansko želi. V tem primeru mu skušam na podlagi strokovnih dejstev svetovati, v kolikor pa tudi to ne pomaga, vas raje obvestim, da na njih ne računatje.