CEO za en mesec: Skok s faksa na direktorski stolček

Novice Objavljeno:  10.02.2017

Adecco Slovenija mlade že četrto leto vabi na delovno prakso »CEO za en mesec«, ki jo organizira mednarodna skupina Adecco, vodilno svetovno podjetje za upravljanje s človeškimi viri. V letu 2016 se je na natečaj prijavilo več kot 54 tisoč mladih po svetu, lanski slovenski izbrani kandidatki, diplomantki psihologije, Ani Čuk pa se je uspelo celo uvrstiti med najboljših deset izmed vseh prijavljenih. Gre za izjemno priložnost vpogleda v ustroj in delovanje mednarodnega podjetja, pridobivanje neprecenljivih izkušenj in povečevanje lastne zaposljivosti, kar je na začetku karierne poti izredno dragoceno.


Spoznajte projekt in se prijavite tukaj.

Prakso »CEO za en mesec« (CEO for one month) skupina Adecco izvaja v podporo mladim, namen pa je mladim talentom omogočiti povečanje njihove zaposljivosti in zaposlitvenih možnosti z visoko učinkovitim usposabljanjem na delovnem mestu. Vsako leto natečaj privabi več mladih, v Sloveniji se je v letu 2015 prijavilo več kot 200, v letu 2016 pa že več kot 540 kandidatov.

Sodelujoči so nad izkušnjo navdušeni, tudi po besedah Ane Čuk, izbrane kandidatke v Sloveniji, gre za edinstveno priložnost: »Prav vsak dan je prinesel nove izzive in nove izkušnje, ki bi jih brez te prakse, v tako kratkem času, zelo težko pridobila.« Ana se je odlično odrezala tudi v mednarodni konkurenci in se s svojimi poslovnimi idejami uvrstila med 10 finalistov, kar jo je popeljalo tudi do ocenjevalnega izbora na Nizozemsko, kjer je pridobila še več neponovljivih izkušenj. Letos bo priložnost za pridobivanje delovnih izkušenj ob boku direktorjev dobilo 49 kandidatov izmed vseh prijavljenih v vseh sodelujočih državah, v vsaki državi eden. Izbrani kandidati bodo en mesec delali pod mentorstvom direktorjev v svojih državah, v Sloveniji torej direktorja Adecco Slovenija Mira Smrekarja. Eden izmed njih bo dobil priložnost nadaljnji mesec spremljati direktorja celotne mednarodne skupine, Alaina Dehaza, na sedežu skupine v Švici.

Adecco Slovenija vabi vse mlade, ki želijo sodelovati, da se do 16. aprila prijavijo na spletni strani CEO za en mesec oziroma www.waytowork.com. Prvemu pregledu prijav bodo sledili intervjuji kandidatov z Adeccovimi izvedenci, izbrani kandidat bo prakso opravljal predvidoma med 15. junijem in 15. julijem in se hkrati potegoval tudi za enomesečno pozicijo izvršnega direktorja celotne skupine Adecco.

Dodatne informacije:
Viviana Žorž, Adecco, H. R. d.o.o.,
T: 01/5609 256,
M: 051 375 567,
E: viviana.zorz(afna)adecco.si