CEO za en Mesec 2020 je Elizabeta Zalar!

Novice Objavljeno:  15.06.2020

V Adeccu smo v okviru globalnega natečaja CEO za en mesec med več kot 700 prijavljenimi slovenskimi kandidati izbrali 22-letno Elizabeto Zalar, ki bo en mesec preživela na delu ob boku direktorja Adecca Adriatik, Mira Smrekarja. V tem enem mesecu bo imela priložnost spoznati mednarodno podjetje, se učiti kaj pomeni voditi podjetje in dobila pogled v kompleksnost H.R. podjetja.

Izmed 700 prijavljenih, smo po strogem selekcijskem postopku izbrali 8 finalistov, ki so se prejšnji teden preizkusili na ocenjevalnem centru na upravi Adecca.

Prav vsi kandidati so pokazali izredno predanost, talent in strast. Najboljši trije so se uvrstili v finale, kjer jih je čakal virtualni intervju z direktorjem Adecca Adriatik, Mirom Smrekarjem in HR direktorico, Jeleno Žikić.

Izbira je bila težka, a na koncu nas je najbolj prepričala Elizabeta Zalar, 22-letna študentka ekonomske smeri.

Elizabeta je svoje občutke in pričakovanja strnila v kratek zapis:

Walt Disney je nekoč dejal: »If you can dream it, you can do it«. Prakso CEO za en mesec vidim kot edinstveno priložnost za vse ambiciozne, radovedne in znanja željne posameznike, ki jih zanima vodenje, zato sem se na program prijavila tudi jaz. Menim, da praksa odlično dopolnjuje moj podiplomski študij mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in obštudijske dejavnosti. Med drugim izredno uživam v izzivih hekatonov, sodelovanju pri projektih Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije in ustvarjanju dobrot v kuhinji.

Pričakovala sem, da bo finalni izbor precej zahteven, še posebej pa so mi bili zahtevni večurni psihološki testi. Zaposleni v Adeccu so v izbirnem procesu pokazali veliko tople energije in pristnosti, s tem pa so mi vlili nekaj dodatne samozavesti, da sem se ob reševanju testov sprostila.

Izredno ponosna in vesela sem, da sem izmed več sto prijavljenih prišla tako daleč. V izziv sem šla pripravljena, a o tem nisem preveč razmišljala – zaupala sem vase ter v svoje sposobnosti in tako mi je uspelo. Sproščenost pa je prekinila razglasitev zmagovalca, ki sem jo pričakala s cmokom v grlu. Slišati svoje ime iz ust Mira Smrekarja je bil kot utrinek iz sanj. Sanj, ki se sedaj zdijo povsem dosegljive.

Veselimo se Elizabetinega prihoda v podjetje. Njeno pot kot CEO za 1 Mesec pa lahko spremljajte na naših družbenih profilih Adecco Slovenija.

V videu spodaj si poglejte, kako je potekala razglasitev finalistke.