Med top podjetniki v regiji CEE ustanovitelji treh slovenskih podjetij: »V naši ekipi so najpomembnejše kompetence, odgovornost in strast.«

Novice Objavljeno:  30.05.2019

Ob letošnji lestvici najbolj privlačnih držav za talente (GTCI) Skupina Adecco izpostavlja tudi podjetnike, ki v času, ko poteka globalna bitka za talente, na svojih trgih razvijajo uspešna podjetja in ekipe. Na seznam podjetnikov v Srednji in Vzhodni Evropi* so uvrščeni ustanovitelji treh slovenskih podjetij – Aristotel, Fraktal in Potenza Innova.

Glavni parametri za izbor teh podjetnikov so disruptivnost, konkurenčna prednost, zadovoljstvo kupcev, rast na trgu, razvoj velikosti podjetja, meritve, osredotočene na talente, privlačnost, zadrževanje in rast.

 

Kdo so podjetniki iz Slovenije?

Slovenijo na seznamu zastopajo ustanovitelji treh podjetij: Darja Čakar (Aristotel, zdravstveni center), Irena Horvat Žnidaršič (Potenza Innova) ter Irena Bohinjec Uršič in Igor Bohinjec (Fraktal).

Izbrani podjetniki so primer dobrih praks v času, ko je na trgu dela veliko neskladje med potrebami podjetij ter veščinami in pričakovanji kandidatov. Podjetja se vsak dan srečujejo z izzivi pri privabljanju in zadrževanju zaposlenih, ki jih potrebujejo za doseganje svojih poslovnih ciljev. Pri tem jim omejitve postavljajo razmere na trgu dela – demografske spremembe, trendi v gospodarstvu, mobilnost talentov in s tem globalna konkurenca za najboljše kadre. Izbrani podjetniki v teh okoliščinah vodijo uspešne ekipe in zagotavljajo rast svojih podjetij.

Dr. Irena Horvat Žnidaršič, direktorica startupa Potenza Innova, pri razvoju inovativnih izdelkov za načrtovanje družine združuje vrhunske strokovnjake z medicinskega področja: »V naši ekipi so najpomembnejše kompetence, odgovornost in strast.«

 

Irena Bohinjec Uršič in Igor Bohinjec vodita hitro rastoče podjetje Fraktal, ki si utira svojo pot na konkurenčnem razvitem trgu. Irena Bohinjec Uršič poudarja pomen zadovoljstva kupcev kot vodilo podjetja, v svoji ekipi pa izpostavlja »timsko delo, fleksibilnost in zvestobo«.

Darja Čakar, ki vodi ARISTOTEL, zdravstveni center, pri sodelavcih išče kreativnost, empatijo, odzivnost in sposobnost timskega dela.

Izbrani podjetniki bodo v letu 2019 partnerji Skupine Adecco. Tako bodo ponudili poglobljen vpogled v spreminjanje podjetniškega potenciala v uspeh v regiji – od sodelovanja v programih vodenja mladih in programih družbene odgovornosti podjetij do nasvetov startupov, prevzetih s strani skupine Adecco, o rasti.

Miro Smrekar, direktor Adecca Slovenije in regije Adriatic, poudari: »Izkušnje uspešnih slovenskih podjetnikov omogočajo edinstven uvid v prakse, ki tudi ostalim na tej poti pomagajo uspešno realizirati poslovne ideje. Inovativne ideje ženejo gospodarstvo ter tako tudi na splošno spodbujajo inovativnost in odpirajo delovna mesta.«

Seznam top podjetnikov v regiji CEE

Seznam podjetnikov identificira posameznike, ki jih Skupina Adecco poimenuje ‘prvaki med talenti’.

Ali Servet Eyuboglu – English Ninjas

Alexandra Stroe – Bookster

Alexandru Paduraru – Creative Tim

Andrei Botescu – Atelierele Pegas

Andrzej Talarek – InterPhone Service

Daniel Santa – Comparty

Dobrivoje Andrejić – DobDive doo

Darko Nikolić – Alda Robotics

Darja Čakar – Aristotel

Irena Bohinjec Uršič, Igor Bohinjec – Fraktal

Gizem Yasa –  24 Saatte Iş

Karina Kucharska – Stefaniak – SEW-EURODRIVE POLAND

Kostapanos Miliaresis – Ethelon

Lucyna Pasternak – PZL  ŚWIDNIK

Leandros & Vassilis Karakatsanis – Dust + Cream

Irena Horvat-Žnidaršič – Potenza Innova

Milan Ristić – Linija Tip doo

Mihai Toader Pasti & Claudiu Butacu – EfdeN

Melania Damian – Sloop (Loja fructelor)

Mircea Capatana – Smart Bill

Nikola Ćurčić – Trusteed doo

Periklis Venieris – Green Cola

Panagiotis Madamopoulos-Moraris  – ReGeneration

Radu Savapol – 5 to go

Thomas and George Douzis – Ergon

Tomasz Jeziorkowski – TPV DISPLAYS POLAND

Samet Ensar Sarı – Altavia Dekatlon                             

 

»Spodbujanje podjetništva je temelj vseh vrednot Skupine Adecco. Podjetnike smo izbrali glede na to, kako disruptivno so vplivali na svoj trg, dosegli pomemben družbeni učinek, hitrost rasti in, najpomembnejše, glede na njihovo osredotočenost na talent in delovno vitalnost – privabljanje, ohranjanje in spodbujanje podjetniškega duha od znotraj,« pravi Angelo Lo Vecchio, vodja vzhodne Evrope, Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

 

* Razvrstitev pokriva lokacije, kjer ima skupina Adecco prisotnost in prepoznavnost trga.