Storitve

Prezaposlovanje (Outplacement)

Želite svojim zaposlenim pomagati pri prehodu na drugo delovno mesto ali pri prehodu k drugemu delodajalcu? Adecco ponuja storitev prezaposlovanja, s katero zagotovite, da sodelavci, ki odhajajo, hitro najdejo novo zaposlitev in da preostali zaposleni ohranijo motivacijo in produktivnost.

Program karierne tranzicije Lee Hecht Harrison

S pomočjo programa prezaposlovanja lahko podjetja zaposlene podprejo pri prehodu na drugo delovno mesto ali k drugemu delodajalcu. Najpomembneje pa je, da vam pomaga zagotoviti, da sodelavci, ki odhajajo, hitro najdejo novo zaposlitev in da preostali zaposleni ohranijo motivacijo in produktivnost.

Program karierne tranzicije Lee Hecht Harrison (Adecco Group) je osebno karierno svetovanje za zaposlene pri prehodu na drugo delovno mesto ali k drugemu delodajalcu. V času progama osebni karierni svetovalec posamezniku ali skupini nudi strokovno podporo, skrbi za njegovo motivacijo in visoko mero produktivnosti ter ga tako usmerja pri iskanju in nastopu na novo delovno mesto. Program je prilagojen potrebam vseh zaposlenih, ki zaključujejo zaposlitveno sodelovanje v določenem podjetju. Na ta način delodajalec jasno pokaže naklonjenost in podporo sodelavcu, ki odhaja, in visoko stopnjo etičnosti v odnosu do sodelavcev, ki ostajajo v ekipi. Tako ohrani njihovo motivacijo in jasno izpostavi visoko mero družbene odgovornosti pri prihodnjih zaposlenih.

Program je zaradi prilagodljivosti in interaktivnosti primeren za vse organizacijske ravni znotraj podjetja. Vsakemu udeležencu se posvetimo individualno, kar zagotavlja dobre rezultate: 70 % udeležencev najde novo zaposlitev že v času trajanja programa.

Zakaj se ugledni delodajalci odločijo za program prezaposlovanja:

 1. etični pristop v vseh fazah sodelovanja z zaposlenimi,
 2. dodatna podpora sodelavcem, ki odhajajo,
 3. ohranjanje motivacije in pozitivnega vzdušja med zaposlenimi, ki ostajajo v podjetju,
 4. dolgoročna investicija in pozitivno sporočilo vsem prihodnjim sodelavcem,
 5. ohranjanje in grajenje ugleda delodajalca.

Učinkovitost programa LEE Hecht Harrison zagotavlja:

 1. 35-letna tradicija,
 2. več kot 3.000 klientov letno,
 3. več kot 200.000 posameznikov, ki so letno vključeni v program, z vseh nivojev in panog,
 4. inovativen pristop, ki temelji na proaktivnosti,
 5. popolna prilagodljivost in prilagojenost potrebam posameznega udeleženca v programu,
 6. certificirani karierni svetovalci z bogatimi izkušnjami na področju kadrovanja.

Kako program poteka?

LHH Outplacement (Adecco Group) omogoča dinamičen in inovativen pristop k upravljanju karierne tranzicije, ki je popolnoma prilagojen posebnostim in zahtevam posameznega udeleženca v programu. Zasnovan je na preizkušeni metodologiji A. I. M. (Assess Opportunity/Implement Search/Manage Transition), ki jo sestavlja trifazni proces 10 mejnikov, skozi katere se udeleženci na interaktiven način in s pomočjo osebnega kariernega svetovalca naučijo:

 1. oceniti lastno okolje,
 2. ovrednotiti trg, na katerem nastopajo,
 3. pripraviti komunikacijsko strategijo,
 4. oceniti priložnosti, ki se jim odpirajo,
 5. določiti svoje kratkoročne in dolgoročne cilje,
 6. postaviti svoje prioritete,
 7. na pravi način pristopiti k pravim ljudem,
 8. pripraviti se na soočenje z njimi,
 9. preživeti lastno poslovno okolje ter tako
 10. uspešno izvedejo prehod na novo delovno mesto.

Udeleženci imajo v času trajanja programa, ki lahko temelji na enomesečni, dvomesečni, trimesečni, šestmesečni ali dvanajstmesečni osnovi, zagotovljeno vso strokovno podporo, omogočen jim je 24-urni dostop do spletnega orodja CRN (t. i. Career Resource Network), ki jim zagotavlja dodatno pisno gradivo, aktualne vsebine in e-seminarje, ter so vključeni v individualna mesečna srečanja, v okviru katerih se udeleženci z jasno določenimi cilji in prioritetami kondicijsko pripravijo na ponoven vstop na trg dela.

Več informacij o LHH si lahko preberete na spleti strani www.lhh.com.

Kontakt:
outplacement@adecco.si
Tel.: 01/5609 280
Ameriška ulica 8
1000 Ljubljana