Adecco H.R. | Iščete prosto delovno mesto?

Storitve

Mednarodna mobilnost

V zadnjih letih smo se na željo naših poslovnih partnerjev specializirali za rekrutacijo iz tujine, predvsem iz področja bivše Jugoslavije. V tem trenutku v Sloveniji dela veliko tujcev, ki imajo prost dostop do našega trga dela in ne potrebujejo dovoljenj ter so posledično takoj zaposljivi.

Zaposlene imamo rekrutorje, ki so specializirani za iskanje in selekcijo za to področje. Tam, kjer je potrebno, nudimo tudi storitev vodenja postopka pridobitve delovnih dovoljenj in dovoljenj za prebivanje in delo. Naša baza šteje že več kot 20.000 kandidatov zainteresiranih za delo v Sloveniji, oziroma so odprti za spremembe (so že v Sloveniji).

Za marsikatero slovensko podjetje smo že uredili zaposlitev raznolikega, predvsem deficitarnega kadra, ravno preko iskanja in selekcije kadrov iz tujine.

Povzetek storitev:

1. Iskanje in selekcija kadra iz tujine (EU ali tretje države).

2. Organizacija in izvedba zaposlitvenih razgovorov ali testiranj (ročne spretnosti ipd) v tujini (ali v Sloveniji).

3. V celoti prevzamemo komunikacijo z izbranimi kandidati z namenom pravočasne pridobitve vse potrebne dokumentacije.

4. Prevzem postopkov pridobivanja delovnih dovoljenj in dovoljenj za prebivanje (aktivno sodelovanje z Zavodom za zaposlovanje in Upravnim enotami).

5. Koordinacija postopkov s kandidati in nudenje raznih, predvsem za njih koristnih informacij.

6. Pomoč pri iskanju primerne namestitve.

7. Organizacija in koordinacija prihoda tujcev v Slovenijo.

8. Organizacija in koordinacija zdravniških pregledov.

9. Pomoč tujcem pri urejanju postopkov, kot so: pridobitev davčne številke, prijava bivanja, odprtje bančnega računa, dodatno zdravstveno zavarovanje, slovenska telefonska številka, itd.

10. Svetovanje tako tujcem kot delodajalcem med trajanjem delovnega razmerja: zavarovanje družinskih članov, ureditev davčnega rezidentstva, podaljšanje »vize«, prenehanje delovnega razmerja, itd.

 

KONTAKT

danijel.okilj@adecco.si