Družbena odgovornost

O nas

Družbena odgovornost

Adecco je vodilno podjetje na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri. Delo je središče Adeccovega poslovanja in naših aktivnosti. Adecco Slovenija sodeluje pri globalnih pobudah, s katerimi pomagamo ljudem pri pridobivanju veščin, ki izboljšujejo njihovo zaposljivost.

Preberite o:
Za kaj se zavzemamo?
Way to Work (CEO za en mesec, Dan na ulici)
Brezplačno svetovanje za iskalce prve zaposlitve
Win4Youth
Program zaposlovanja športnikov

 

Za kaj se zavzemamo?

Adecco je vodilno podjetje na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri. Delo je središče Adeccovega poslovanja in naših aktivnosti. Adecco Slovenija sodeluje pri globalnih pobudah, s katerimi pomagamo ljudem pri pridobivanju veščin, ki izboljšujejo njihovo zaposljivost.

Naša dolgoletna dejavnost je program zaposlovanja športnikov, ki ga izvajamo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), od leta 2010 pa sodelujemo v vsakoletni akciji Win4Youth, s katero zbiramo sredstva za organizacije, ki pomagajo otrokom pri pridobivanju veščin za samostojno življenje.

 

Pot do dela (Way to Work)

Adecco Way to Work je globalna iniciativa, v kateri sodelujejo zaposleni Adecca v več kot 50 državah po svetu. Naš cilj je nagovoriti pomanjkanje izkušenj mladih in neskladje med veščinami kandidatov in potrebami delodajalcev, ki sta glavni oviri za vstop mladih na trg dela. Z našim znanjem in izkušnjami mladim pomagamo pri uspešnem iskanju zaposlitve. Sodelavci Adecca ponujajo nasvete za iskanje dela in možnosti za nabiranje dragocenih delovnih izkušenj.

CEO za en mesec (CEO for one month)

Vsako leto enemu mlademu ponudimo izjemno priložnost, da v svoj CV zapiše pripravništvo, kot ga nima nihče drug! Izbrani kandidat svoje vodstvene sposobnosti preizkuša pod mentorstvom direktorja Adecca Slovenije, Mira Smrekarja. Izkusi lahko, kako je sodelovati z ostalimi vodji in vidi na lastne oči, kako je voditi uspešno, tržno orientirano podjetje. Pot te lahko vodi še naprej, do CEO Adecca Skupine, enega največjih podjetij na svetu.

Experience Work Day

En dan v letu zaposleni Adecca na ulicah in univerzah po vsem svetu nudimo nasvete in organiziramo brezplačne delavnice ter tako pomagamo mladim na njihovi poti do dela. Ponujamo nasvete in najboljše prakse za pripravo na razgovor za službo, pripravo življenjepisa ter načrtovanje kariere.

Brezplačno svetovanje za iskalce prve zaposlitve

V agenciji za zaposlovanje Adecco se vsak dan srečujemo z iskalci zaposlitve, med katerimi je tudi veliko mladih, ki iščejo svojo prvo priložnost. Tem želimo pomagati, da naredijo prvi, velikokrat najtežji, korak v karieri. Z znanjem, izkušnjami, pregledom dogajanja na trgu dela, in s širšim pogledom na samo problematiko iskanja zaposlitve, spodbujamo mlade, da aktivno nastopijo na trgu in poiščejo priložnosti za začetek svoje kariere. 

Če iščete svojo prvo zaposlitev in se želite posvetovati s strokovnjaki, se lahko dogovorite za termin brezplačnega svetovanja pri iskanju zaposlitve. V enournem individualnem programu boste s svetovalci Adecca lahko ugotovili, kaj najbolj potrebujete, da suvereno vstopite na trg dela. Dobili boste lahko nasvete o tem, kako postaviti zaposlitvene cilje, narediti analizo svojega kariernega profila, pripraviti učinkovit življenjepis in se pripraviti na zaposlitveni pogovor. 

Tudi iskanje službe je projekt, ki se ga lahko lotimo sistematično ter merimo aktivnosti in njihovo učinkovitosti. Če pristopimo na pravi način, bomo pri iskanju zaposlitve bolj učinkoviti in jo bomo našli hitreje. V Adeccu vam pomagamo narediti načrt za prvi korak.

Individualno svetovanje je na voljo v vseh regionalnih podružnicah Adecca.

Kontakti za dogovor za svetovanje:

 • PE Ljubljana, Slovenska cesta 41, 1000 Ljubljana,
  tel.: 01/23 49 270, gsm: 031 661 591
 • PE Maribor, Razlagova ulica 2, 2000 Maribor,
  tel.: 02/238 07 30, gsm: 041 712 264
 • PE Celje, Ljubljanska cesta 5, 3000 Celje,
  tel.: 03/428 27 50, gsm: 031 664 654
 • PE Koper, Vojkovo nabrežje 1, 6000 Koper,
  tel.: 05/662 67 70, gsm: 051 390 235

Win4Youth

 • 12-krat okrog sveta
 • 500.000 kilometrov
 • Zaposleni in poslovni partnerji Adecca

Globalna pobuda Win4Youth zaposlenim daje priložnost, da aktivno prispevajo in predstavljajo vrednote podjetja: timski duh, podjetništvo in družbeno odgovornost. S sodelovanjem pri športnih aktivnostih zbirajo sredstva, s katerimi Adecco želi pomagati otrokom in mladim v težkih okoliščinah ustvariti perspektivno prihodnost.

Adecco od leta 2010 organizira dobrodelno akcijo, v kateri zaposleni po vsem svetu s športnimi aktivnostmi prispevajo sredstva za dobrodelne namene. Zbrana sredstva so namenjena dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo otrokom in jim omogočajo razvoj in nove veščine za samostojen razvoj in večjo možnost zaposlitve.

 

Program zaposlovanja športnikov

Adecco v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije vodi Razvojni program zaposlovanja športnikov, ki profesionalnim športnikom ob koncu njihove športne kariere pomaga pri prehodu na trg dela. Program je namenjen:

 • vsem vrhunskim športnikom, ki si želijo pridobiti dodatno znanje in sposobnosti za uspešno prihodnost po športni karieri,
 • vsem mladim vrhunskim športnikom, ki se največkrat premalo zavedajo pomembnosti razvoja celostne osebnosti (izobrazba in šport).

Športna tekmovanja zahtevajo izredno velik osebni vložek in športnikom dopuščajo zelo malo ali skoraj nič časa za pripravo na življenje po športni karieri. Dejstvo je, da mnogi športniki zaključijo športno kariero v zrelih letih, to pa prinaša težje vključevanje na trg dela, še posebej če upoštevamo, da mnogi med njimi nimajo ustrezne izobrazbe. Z Razvojnim programom zaposlovanja športnikov Adecco športnikom pomaga pri ustvarjanju nove kariere. Program prilagodimo vsakemu športniku posebej, dejansko pa obsega štiri korake:

 • Prvi korak je seminar na temo Prehod v zaposlitev, ki ponuja psihološko pomoč in vodeno analizo osebnega znanja in sposobnosti. Obsega pripravo orodij za prijavo na delovno mesto, kot so življenjepis, predstavitveno pismo in igrani razgovor.
 • Drugi korak vključuje osebnostno analizo s poudarkom na motivaciji, sposobnostih, potrebnem usposabljanju, finančnih potrebah, geografski mobilnosti in razpoložljivosti.
 • Tretji korak se osredotoča na definiranje športnikovega profesionalnega profila, ciljev in potrebnega usposabljanja ali izobraževanja. Pripravimo osebni razvojni načrt in vadimo razgovore s potencialnimi delodajalci, da športnike pripravimo za poslovno okolje.
 • Četrti korak se osredotoča na zaposlitev. Kandidate vključimo v izobraževalne tečaje in jih predstavimo sodelavcem v Adeccovih poslovalnicah v geografski regiji, ki jih zanima. Adeccovim naročnikom jih predstavimo kot potencialne kandidate.

“Športniki so ključ olimpijskega gibanja. Svoje življenje posvetijo športu in edino pravilno bi bilo, da po koncu športne kariere dobijo nekaj nazaj. To je velik korak za olimpijsko gibanje. Veselimo se sodelovanja z Adeccom, ker verjamemo, da bo to dobro tudi za vse športnike.”
Jacques Rogge (Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOI) ob predstavitvi programa z Adeccom leta 2005)

Kontakt
Več informacij in nasvetov o zaposlovanju športnikov dobite na:
Tel: 051 373 030
Email: sportniki@adecco.si