Adecco na SBC akademiji o proaktivnem kadrovanju

Novice Objavljeno:  15.05.2019

V obdobju, ko se rast gospodarstva umirja, podjetniki iščejo načine, kako v trenutni situaciji na trgu dela poiskati nove priložnosti in najboljše kadre, s katerimi se bodo pripravili na prihodnje izzive in uspešno poslovanje. SBC akademija je združila strokovnjake iz poslovnega sveta, kako iskati talente za svoja podjetja pa je predstavila Ksenija Štrekelj, direktorica Iskanja in selekcije Adecco Slovenija in regije Adriatic.

Praktični nasveti iz različnih področij

Trenutna situacija na trgu dela ponuja več priložnosti in izzivov, ki jih lahko izkoristimo. Predavatelji so najbolj poudarili iskanje priložnosti na novih trgih z digitalnim marketingom, ustrezno kapitalsko strukturo, dovolj visok prost denarni tok in proaktivno iskanje kadrov.

Proaktivno kadrovanje se obrestuje

Pri iskanju kadra, je nujno potrebno razmisliti o strategiji, kako se sploh lotiti tega koraka. Za razliko od reaktivnega pristopa, kjer podjetje čaka na odzive na oglas, priporočamo proaktivno iskanje. To pomeni, da do potencialnih kandidatov pristopimo s pomočjo digitalnih orodij in jih z dobro pripravljeno ponudbo nagovorimo ter jasno predstavimo dodano vrednost, ki jo zanje prinaša zaposlitev v podjetju.

Na naši spletni strani preverite ponudbo storitev, za vsa vprašanja pa smo vam na voljo na info@adecco.si.