Začni na samem vrhu – enomesečna plačana praksa #CEO1Mesec

Novice Objavljeno:  01.02.2021

Ali te je kdaj zanimalo, kako je voditi veliko mednarodno podjetje? Si na začetku svoje kariere in si želiš novih izzivov? Potem je praksa CEO za en mesec namenjena prav tebi!

Program CEO za en mesec je enomesečna plačana praksa, ki se na svetovni ravni odvija že 8. leto zapored. Posamezne države, kjer posluje Adecco Skupina, izberejo lokalnega CEO za en mesec, ki štiri tedne spremlja direktorja ali direktorico podružnice. Po končani praksi se kandidati potegujejo še za naziv Global CEO for One Month in priložnost, da en mesec spremljajo generalnega direktorja Adecco Skupine, Alaina Dehaza. V lanskem letu se je na prakso prijavilo več kot 200.000 mladih, ta številka pa se iz leta v leto povečuje.

Praksa je zelo intenzivna, a poučna. Izbrani kandidat bo štiri tedne senčil direktorico Adecco Adriatik & Madžarska, Jeleno Žikić,  ter bil mentoriran s strani vodij poslovnih funkcij. V preteklih letih so kandidati (med drugim) obiskovali poslovalnice po regiji, se udeleževali sestankov z regionalnimi vodjami, sestankovali s strankami in bili prisotni v prodajnem procesu, predstavljali lastne projekte in spoznavali vse vidike poslovanja podjetja. V kolikor bodo zdravstvene razmere ugodne, bo tudi letos enomesečni direktor obiskal vse štiri države v regiji Adecco Adriatik in Madžarska.

Izbor enomesečnega direktorja je zahteven in vsako leto poteka nekoliko drugače. V letošnjem letu načrtujemo izvedbo še bolj mednarodno naravnane prakse, zato bomo izbrali samo enega posameznika, ki bo zastopal celotno regijo Adecco Adriatik in Madžarska.

Vsaka država v regiji bo izvedla enak izbirni proces, ki bo sestavljen iz enakih preizkušenj. Štirje predstavniki držav se bodo nato preizkusili še v finalnem krogu izbirnega procesa, ki bo razkril naslednjega CEO za en mesec regije Adecco Adriatik in Madžarska.

 

Rok za prijavo na prakso je 16.4.2021!

Prijave na prakso so že odprte in potekajo na povezavi www.ceoforonemonth.com.