“Z zmago pride tudi samozavest in sreča ob doseženem cilju.”

Novice Objavljeno:  26.02.2020

Kako bi opisala Anjo, izbrano kandidatko prakso CEO za 1 Mesec?

Anja je 27 letna diplomantka Evropske pravne fakultete v Novi Gorici. Trenutno na magisteriju študiram mednarodno poslovanje in podjetništvo. Raznovrstne delovne izkušnje sem nabirala že od svojega 15. leta – delala sem kot hostesa, kot promotorka v raznoraznih oglaševalskih podjetjih, opravljala sem veliko pisarniškega dela kot sekretar, projektno vodenje, projektni management. V politiki sem kot prostovoljec, nenazadnje je moja poslednja delovna izkušnja torej praksa Adecco CEO za 1 Mesec.

 

Mladi oklevajo s prijavo, ker se bojijo. Menijo, da je praksa namenjena izključno tistim, ki si želijo direktorskega položaja. Kaj je tebe spodbudilo, da si se prijavila na prakso in pogumno pohodila vse dvome glede prijave?

Izpostavila bi predvsem to, da praksa ni namenjena samo tistim, ki si želijo zasedati direktorski položaj na neki točki v svojem življenju. Prav nasprotno. Namenjena je vsem, ki si želijo dodatne izkušnje v času svojega študija ali takoj po študiju. Mene je v odločitev, da se prijavim, prepričala najboljša prijateljica, ki je že slišala za prakso in se sama ni mogla prijaviti.

 

Nam lahko opišeš, kako si doživljala celoten proces – prijava, prvi telefonski klic in navsezadnje ocenjevalni center, kjer si navdušila vse prisotne?

Proces sem doživljala zelo lahkotno. Na začetku ob prijavi na prakso nisem stavila na uspeh. Prijavila sem se predvsem zaradi izkušnje same. Za čas prijave in med čakanjem na odgovor nisem občutila živčnosti. Definitivno pa je bil na ocenjevalnem dnevu prisoten pozitiven stres. Vse skupaj sem doživljala precej pozitivno. Sam selekcijski postopek ni bil nikakor obremenjujoč, niti nič bolj zahteven kot razgovor za prvo službo ali priprava na resnejši študijski izpit.

 

Kako si se soočila z izzivom in stresom pred samim izborom? Kako je potekal proces izbora?

Izbor, oz. ocenjevalni center sem vzela kot izziv, kot nekakšno dodatno znanje. Ocenjevalni center bi priporočila vsem kandidatom, saj ti da širši vpogled v lastne sposobnosti in znanja. Tu se dotaknejo tudi psiholoških sposobnosti in znanj posameznika.

 

Kakšen je občutek, ko direktor Adecca (Miro Smrekar) pokliče tvoje ime na zadnjem izboru?

Občutek je nepredstavljiv, sploh če malce dvomiš vase. To je neka mešanica veselja, presenečenja, nejevere. Z zmago pride tudi velika samozavest in sreča zaradi doseženega cilja. Naslednje dneve sem doživljala sproščeno, vendar v nekem pričakovanju, kaj se bo zgodilo naprej.

 

Z delovno prakso si začela poleti in je trajala 1 mesec. Kaj si počela kot nova direktorica Adecca? Kakšen je bil tvoj delovnik?

Delovnik ni imel pravil in ni imel urnika. Prvenstveno je bila moja naloga spremljati Mira Smrekarja, tekom prakse pa sem počela raznorazne stvari. Z Mirom sva hodila na sestanke, komunicirala sem s strankami, sodelovala pri regionalnem vodenju, spoznala sem tudi ostala dva kandidata iz Adriatik regije. Opravljala sem lastne projekte v sklopu mednarodnega tekmovanja in spoznavala delovanje celotnega Adecca – s čim se ukvarja in kakšne so delovne naloge direktorja.

 

Mineva skoraj eno leto od prijave na prakso. Kaj ti je najbolj ostalo v spominu in ti bo najbolj pomagalo pri tvoji karierni poti?

Najbolj mi je ostala v spominu celotna izkušnja kot sama, to da sem lahko delovala v mednarodnem okolju in ob boku strokovnjaka kot je Miro Smrekar.

 

Tudi ti iščeš nove karierne izzive? Prijavi se na plačano enomesečno prakso in postani CEO za 1 Mesec leta 2020!

Prijave sprejemamo do 19. marca na povezavi www.ceoforonemonth.com.