Slovenka med 10. finalisti izmed 54.600 prijavljenih na projekt CEO za en mesec

Novice Objavljeno:  09.09.2016

Vedno bližje je finale in s tem izbor mladega kandidata, ki bo dobil edinstveno priložnost za delo pod mentorstvom direktorja Adecco Skupine, Alaina Dehaza. Za to mesto se poteguje deset kandidatov, med njimi tudi Ana Čuk, ki je letos opravljala prakso CEO za en mesec v Adecco Slovenija.

ceo1month-bc2016_fb_header

Skupina Adecco, vodilna na področju kadrovskih rešitev,  je razkrila imena desetih mladih, ki so se uvrstili v zadnji krog izbora »CEO za en mesec«, na katerega se je prijavilo več kot 54.600 kandidatov iz celega sveta. 50 najboljših je dobilo priložnost za enomesečno vodenje podjetja Adecco ob boku direktorja v državi, iz katere prihajajo. Samo eden od 10 finalistov pa  bo dobil enkratno priložnost za delo pod mentorstvom Alaina Dehaza, glavnega izvršnega direktorja globalne družbe Adecco, ki ima več kot 5000 poslovalnic po vsem svetu in 33.000 zaposlenih.

Ana Čuk, CEO za en mesec v Adecco Slovenija: »Za delovno prakso CEO za en mesec sem se prijavila, ker so izkušnje, ki jih ta projekt ponuja, edinstvene. Že iz splošnega vidika pridobivanja izkušenj je praksa odlična stvar, pridobivanje izkušenj pod mentorstvom direktorja Adecca, pa je še toliko več vredno. Zame je bilo tudi podjetje Adecco zelo privlačno, saj je vodilno podjetje na kadrovskem področju in v tej smeri si tudi sama želim graditi kariero.  Mesečno prakso sem preživela pod mentorstvom direktorja Adecca Slovenija Mira Smrekarja, ki mi je pokazal, kaj je resnično pomembno za uspešno vodenje podjetja. Spoznala sem, katera znanja zahteva delo direktorja, ter s kakšnimi izzivi se direktor podjetja srečuje vsak dan. Miro je bil odličen mentor in v veselje mi je bilo deliti mnenja in izkušnje tako z njim, kot s celotnim kolektivom Adecca. Veselim se naslednjega izziva v Amsterdamu!«

ceo1mesec-anacukmirosmrekar

10 mladih finalistov prihaja iz Grčije, ZDA, Francije, Slovenije, Vietnama, Nemčije, Združenih arabskih emiratov, Argentine, Italije in Nizozemske. Že v ponedeljek bo 10 finalistov  odpotovalo v Amsterdam, kjer se bo na posebnem usposabljanju spopadlo z individualnimi in skupinskimi nalogami, ki odražajo vsakodnevne poslovne izzive. Najboljših pet finalistov se bo nato udeležilo še končnega razgovora, ki bo zadnja preizkušnja pred končno odločitvijo o izboru finalista. Ta bo nato dobil priložnost vpogleda v vodilno svetovno podjetje na področju upravljanja s človeškimi viri pod mentorstvom glavnega izvršnega direktorja Adecco Skupine, Alaina Dehaza. Ob koncu mentorstva bo Adecco Skupina kandidatu ponudila delovno mesto  v skladu z njegovimi ali njenimi delovnimi izkušnjami in željami.

Izbor »CEO za en mesec« je del programa Do dela z Adeccom (Adecco Way to Work), ki je globalna pobuda Adecco Skupine za podporo mladim na začetku njihove poklicne poti. S tem Adecco mladim ponuja  poklicno usmerjanje, usposabljanje in priložnost mladim, ki jih je

gospodarska recesija najbolj prizadela. Stopnja brezposelnosti mladih je v nekaterih evropskih državah tudi 50-odstotna. Kljub temu pa obdobje  »četrte industrijske revolucije«, v kateri trenutno živimo in delujemo, prinaša kopico novih delovnih mest. Nova delovna mesta zahtevajo nove spretnosti in profile, kar kaže podatek nedavne raziskave Adecca »Mladi in delo: Sanje in pripravljenost«. Kar 40 odstotkov delodajalcev želi zaposlene z različnimi spretnostmi in znanjem, mladi ljudje pa verjamejo, da so delovne izkušnje najpomembnejši dejavnik pri zaposlovanju. Zelo pomembno je tudi, da imajo mladi ustrezne trde in mehke veščine in se s tem prilagajajo zahtevam trga dela.

Izbor »CEO za en mesec«, ki predstavlja edinstveno priložnost za mlade, je bil že drugo leto zapored razpisan tudi v Sloveniji. Letos se je na izbor po vsem svetu prijavilo rekordnih 54.600 kandidatov. 50 najboljših na regionalni ravni se je spopadlo z nalogo vodenja podjetja Adecco v državi bivanja. Soočili so se z različnimi realnimi situacijami, kot so srečanja s strankami, poslovni primeri, vključno z javnimi nastopi, kar je edinstveno doživetje za izboljšanje veščin, samozavesti in zaposljivosti. Vsem 50 kandidatom bodo na voljo dodatne poklicne priložnosti.

 Alain Dehaze, glavni izvršni direktor Adecco Skupine, je ob tem poudaril: “Mladi ljudje se na začetku svoje kariere srečujejo z velikimi izzivi. Zgodnje pridobivanje pomembnih delovnih izkušenj je lahko resnično velika prednost za osebno prihodnost. V Adeccu smo v okviru programa Do dela z Adeccom (Adecco Way to Work) in s projektom »CEO za en mesec«, zavezani k povečanju zaposljivosti. Zahvaljujem se za vsem letošnjim kandidatom za udeležbo v izboru. Veselim se, da bom sprejel letošnje uspešne kandidate v ekipo Adecco Skupine.”

Med 10 kandidati, ki so na poti do usposabljanj so:
Eva Adosoglou, Grčija
Courtney Berger, ZDA
Camille Clement, Francija
Ana Čuk, Slovenija
Hai Dang Phuong, Vietnam
Jan Hupskens, Nemčija
Večer Kazmi, Združeni arabski emirati
Ana Inés Montanari, Argentina
Princes Philip, Italija
Larissa Termorshuizen, Nizozemska

Več o projektu in možnostih za sodelovanje najdete tu: https://www.adeccowaytowork.com/