Skupaj lahko premostimo krizo digitalnih veščin

Novice Objavljeno:  23.03.2021

Iskalci zaposlitve bodo zaradi hitrega tehnološkega razvoja, avtomatizacije in pospešitve digitalnih preobrazb v organizacijah vseh velikosti potrebovali nova digitalna znanja, da bodo lahko uspešno kandidirali za nova delovna mesta in učinkovito opravljali poklice, ki jih bodo podjetja najbolj iskala.

Podjetja bodo primorana v razmerah, ko je uporaba naprednih digitalnih orodij ključen temelj storilnosti in konkurenčnosti, zagotoviti dodatna usposabljanja in priložnosti za vseživljenjsko učenje tudi za svoje obstoječe zaposlene. V okviru pobude je vsem, ki bi radi pridobili znanja za uspešno delo in življenje v digitalni družbi, na voljo dostop do štirih brezplačnih učnih programov na platformi Microsoft Learn: poslovna analitika, podatkovna analitika, razvoj aplikacij in programski razvoj z malo ali brez kode.

 

ADECCO KOT PARTNER V PROJEKTU

Adecco se je pridružil Microsoftovi pobudi, s katero želimo prav vsem ljudem omogočiti dostop do digitalnih znanj in orodij. Projekt je danes v prostorih Triglav Lab ugledal luč sveta.

Levo: Barbara Domicelj, Direktorica Microsoft Slovenija. Desno: Luka Peter Medved, Skrbnik ključnih strank v Adeccu.

 

NAŠ DOPRINOS

V Adeccu smo se postavili v kožo kandidatov in pomislili, kakšno vsebino lahko udeležencem programa še ponudimo, da bodo na novo pridobljene trde veščine na področju IT prišle do izraza še v praksi. Kot strokovnjaki na področju iskanja in selekcije kadra, zelo dobro poznamo trende na trgu dela, potrebe po kadrih, specifična znanja in kompetence, ki so najbolj zaželene ter seveda kakšne možnosti ponuja IT industrija za karierni razvoj posameznikov.

Z vsebino naših Webinarjev, bomo posameznikom, ki se bodo udeležili programa, predstavili, kako postati talent, ki ga želi vsak delodajalec, katere mehke veščine jim lahko pomagajo krojiti kariero tar kakšni so trendi na trgu dela.

Pridružujemo se še kako potrebni pobudi, ki je poziv za vse prebivalce Slovenije, ki želijo postati digitalno opolnomočeni ter bolj konkurenčni in iskani na trgu dela.

Več informacij o pobudi, programih in prijavi, pa najdete na povezavi: https://www.fastlane.live/digitalnaznanja/