Dobrodošli v gospodarstvu, ki temelji na veščinah

Novice Objavljeno:  03.03.2021

Po nekaj letih globokega poglabljanja v potrebe po delovni sili prihodnost uspešnih podjetij, je Mike Priddis, izvršni direktor Faethma, pogumno napovedal novo obdobje – ekonomijo spretnosti.

Mike Priddis meni, da je ekonomija znanja mrtva, vedno večji poudarek pa bo na veščinah. Na sedanja in prihodnja delovna mesta napoveduje vpliv sil, kot so avtomatizacija, robotika in pandemija covid-19.

Priddis je dejal, da številne organizacije že prehajajo iz gospodarstva znanja v gospodarstva, ki temeljijo na veščinah. To je po njegovih besedah ​tudi posledica dejstva, da so gospodarske motnje zaradi pandemije COVID-19 spremenile hitrost in obseg transformacije. Preobrazbe podjetij, ki so se včasih oblikovale, načrtovale in udejanjile v nekaj letih, se sedaj uresničijo v nekaj mesecih.

Po njegovem mnenju se dosedanji pristopi k izobraževanju in upravljanju delovne sile ne ujemajo s tem pojavom. Večina višješolskih ustanov se še vedno močno osredotoča na tradicionalne pristope k izobraževanju, kjer znanje pridobivajo skozi leta v akademskem vakumu, vendar se v resničnem svetu nikoli ne uporabi. Delodajalci medtem še vedno želijo »kupovati« talente ali zaposlovati ljudi z novimi veščinami, namesto da bi preusmerjali obstoječe delavce, da bi izpolnili nove poslovne zahteve.

Prfekvalifikacija in učenje znotraj organizacije je tudi stroškovno bolj učinkovito. Namesto, da podjetje odpušča osebe, ki jih ne potrebuje več in nato zaposluje nove, je bolj smiselno, da se znotraj podjetja identificira tiste osebe, ki so primerne za učenje novih veščin. S pomočjo analitičnih orodij lahko pomaga delodajalcem predvideti prihodnje scenarije delovne sile in prispevati k odločanju.

V današnjem svetu postaja izkušnja zaposlenega bolj pomembna kot kadarkoli prej. V središče je potrebno postaviti ljudi, saj so edina konkurenčna prednost, ki je ostala podjetja ne morejo preslikati. S programom Adecco Training spodbujamo nenehen razvoj kadra, kar je v današnjem svetu ključnega pomena, da zaposleni in podjetja na trgu ostanejo konkurenčni. Nudimo vam globalno znanje z lokalnim pristopom, ki bo vašim zaposlenim pomagal pri razvoju, izobraževanju in izpopolnjevanju. Vse o naši novi storitvi si preberite na povezavi.

 

Vir: https://www.adeccogroup.com/future-of-work/latest-insights/reinventing-todays-workforce/