8 nasvetov, kako maksimalno izkoristiti svoj LinkedIn profil

Novice Objavljeno:  11.05.2020

Odličen LinkedIn profil vam lahko pomaga do sanjske zaposlitve. Pomembno je, da odraža vaše ključne spretnosti in izkušnje. Vredno je vložiti nekaj časa in izkoristiti vrsto funkcij ter orodij, ki jih platforma ponuja. Čas je, da si ustvarite profesionalen profil, ki vas bo izstrelil na sam vrh predlaganih kandidatov.

Ponujamo vam 8 nasvetov za ustvarjanje odličnega LinkedIn profila:

Prodajte se z odličnim LinkedIn naslovom

Vaš naslov je prva stvar, ki se pokaže, ko nekdo išče oz. obišče vaš profil, zato mora biti pravilna izbira naslova vasa glavna prioriteta. Namesto, da preprosto zapišete svoj trenutni naziv delovnega mesta, opišite svoje delovne naloge; navedite glavne odgovornosti in izkušnje v panogi, ki jo opravljate. Vseeno poskrbite, da bo naslov kratek in jedrnat, s ključnimi besedami, ki potencialnim delodajalcem jasno pove, s čim se ukvarjate.

Slika pove več kot 1000 besed

Jasna, profesionalna in nasmejana fotografija bo poskrbela za odličen prvi vtis. Ne pozabite na nasmešek, kajti tako boste izpadli bolj pozitivni, prijetni in dostopni. Zanimivo je tudi dejstvo, da so LinkedIn profili z barvnimi fotografijami, ki jasno prikazujejo obraz, večkrat obiskani (v povprečju prejmejo kar 20-krat več ogledov in 9-krat več prošenj za povezavo).

Izogibajte se ponavljajočim se besedam

Izrazi, kot so odgovorni, kreativni, analitični, organizirani in inovativni so najbolj uporabljene besede v življenjepisih na LinkedInu. Bodite bolj kreativni in se izogibajte nejasnostim. Razmislite o svojih najboljših spretnostih in kako najbolje opisati svojo vrednost. Preprosti in praktični izrazi vam lahko pomagajo tudi pri usmerjanju prevečkrat uporabljenih besedah. Rešeni, lansirani, orkestrirani in optimizirani so akcijski glagoli, ki kažejo na odgovornost in so videti bolj privlačno.

Uporabljajte prilagojen URL naslov

Privzeti URL profil, pri katerem gre za vaše ime in priimek ter mu običajno sledi zaporedje alfanumeričnih znakov, ni ravno privlačen. Svoj URL preprosto uredite tako, da izberete svoje ime in priimek. Kot na primer: linkedIn.com/vaše ime.

Postanite aktivni pisec LinkedIn člankov

Članki, ki jih boste ustvarili in objavili na svojem LinkedInu, se bodo pojavljali na vašemu profilu, kar je odličen način za sporočanje vaših poklicnih interesov in poznavanja panog. Ko boste pripravljeni začeti, kliknite na ikono na vrhu svojega profila z imenom napiši članek, ki vas bo popeljala do orodij za objavljanje. Pri ustvarjanju članka vam je omogočeno tudi dodajanje slik. Vaši članki bodo prikazani v razdelku članki na vašemu profilu.

Izberite LinkedIn priporočila

Močan profil, ki bo vseboval priporočila, bo bodočim delodajalcem dal vpogled v vašo strokovnost in izkušenost. Če želite pridobiti priporočilo, preprosto kliknite na ogled profila -> razdelek za priporočila -> vprašaj za priporočilo. Pri tem upoštevajte katera priporočila se naj prikazujejo na vašem profilu.

Naštejte vaše najboljše spretnosti

Navedite veščine, ki vas ločijo od drugih kandidatov. Pazljivo razmislite o potrebnih spretnostih v svoji panogi dela in naštejte le tiste, ki jih imate skupaj s svojimi znanji, in ki vam prinašajo konkurenčno prednost.

Vključite izobrazbo in nagrade

In za konec. Ne pozabite vključiti vaše izobrazbe in vseh priznanj ter nagrad, ki ste jih prejeli. Omenite lahko tudi prostovoljne dosežke in navedete jezike, ki jih govorite dobro ali odlično. To so dosežki, ki bodo vaš profil ločili od drugih kandidatov s podobnimi delovnimi izkušnjami in delovnimi veščinami.