Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  15.03.2018

Zakaj osemurni delovnik med mladimi ni več tako zaželjen?

Mlade generacije razmišljajo popolnoma drugače, kot so razmišljali njihovi starši. Največja želja mladih je opravljati poklic, ki jim bo prinašal srečo in zadovoljstvo, s čim boljšo prožnostjo na delovnem mestu.

NOVI TRENDI DELA
Mladi se vedno bolj pogosto odločajo za samostojno pot, delo po projektih in podjetništvo. Za tovrstne oblike dela se odločajo načrtno, saj si želijo fleksibilnosti in več nadzora pri hitrem tempu življenja. Novemu trendu zaposlovanja pa se bodo počasi prilagodila tudi podjetja, čeprav je trenutno konvencionalna redna oblika zaposlitve, zaradi svojih prednosti, še zmeraj vodilna.

CILJ JE PROŽNOST DELA
Situacija na trgu dela se počasi, a vidno spreminja. Na dolgi rok se bodo mladi odločali za lastno podjetniško pot, enako delo pa bodo opravljali za več naročnikov. S tem, da bodo “sami svoji šefi”, pa si bodo zagotovili samostojnost in prožnost pri projektih, ki jih pri klasični obliki zaposlitve ni.

VSEŽIVLJENSKO UČENJE IN MOTIVACIJA
Mlajše generacije so zaradi hitrega napredka in načina življenja navajene na hitro odzivnost. Prav zaradi teh pričakovanj stremijo k hitrim rezultatom, zato jim vneme in zagnanosti ne manjka. A vendar jih je potrebno stalno spodbujati in motivirati, podjetja pa morajo najti načine kako jih na(d)graditi. Mladim je potrebno jasno predstaviti priložnosti za rast znotraj organizacij in jim pustiti, da že zgodaj v karieri prevzamejo vodstvo in se zavedajo vrednosti, ki jo doprinesejo podjetju.

 

V kolikor iščete kader za vaše podjetje, si oglejte storitve, ki jih v Adeccu nudimo podjetjem za zagotavljanje dela.