Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  16.07.2018

Kje in kako iskati talente?

V času, ko primanjkuje kadrov, se podjetja vedno bolj pogosto odločajo za iskanje talentov prek družbenih omrežij. Ksenija Štrekelj, direktorica iskanja in selekcije & razvoja talentov v Adeccu svetuje, kako učinkovito priti do željenega kadra. 

Kdo je talent in zakaj ga “lovimo”?

Izraz talent se uporablja za izstopajoče zaposlene, ki imajo sistematično razvite kompetence za posamezna področja in na posameznih delovnih mestih, s čimer prispevajo k ohranjanju konkurenčnosti organizacije.

Gre torej za posameznike, ki obvladujejo specifična znanja, tehnične ekspertize ter imajo svojevrstno karizmo s pomočjo katere pritegnejo ostale sodelavce v organizaciji, s ciljem doseganja zastavljenih rezultatov.

Kje lahko najdete talente?

V času, ko primanjkuje kadrov, se podjetja vedno bolj pogosto odločajo za iskanje talentov prek družbenih omrežij. Podjetja, ki želijo prepričati s svojo blagovno znamko, potencialne kandidate privabljajo s fotografijami sodelavcev na delovnem mestu in skrbijo za kvalitetno vsebino objav, med katero spadajo tudi novice iz podjetja ali panoge ter fotografije nagrad in uspehov podjetja.

Na družbenih omrežjih je tako lažje in hitreje dostopati do informacij o znanju in veščinah kandidatov, poleg tega pa lahko kadroviki na podlagi profila pripravijo prava vprašanja za zaposlitveni razgovor s kandidatom. Delodajalci za pridobivanje informacij o sposobnostih kandidatov uporabljajo predvsem Linkedin, medtem, ko se za pridobivanje osebnih informacij poslužujejo omrežja Facebook.

Učinkovito upravljanje talentov

Najbolj pomembno je, da prepoznate talente v podjetju in vlagate v njihovo izobraževanje in razvoj. Ne pozabite, da so vaši zaposleni ambasadorji vašega podjetja na družbenih omrežjih. Če talentov nimate, jih poiščite na trgu in jih v podjetje privabite s konkurenčnim plačilom, dobro kulturo v podjetju in možnostjo razvoja. Zaradi digitalizacije in avtomatizacije je potreba po novih znanjih in veščinah, zato je ključno, da zaposlenim omogočite, da pridobijo nove veščine, da se bodo lahko spopadli z izzivi na trgu dela.

V kolikor želite biti konkurenčni, morate v potencialnih delojemalcih vzbuditi pozornost. Ali lahko v tem trenutku naštejete 5 prednosti, ki se navezujejo na delovno mesto, zaradi česar bi kandidat/ka želel/a delati v vašem podjetju?

  • Višja plača in druge ugodnosti in/ali druge bonitete
  • Možnost razvoja
  • Možnost napredovanja
  • Jasna komunikacija
  • Jasna povratna informacija
  • Izpolnjevanje obljub
  • Profesionalni in korektni odnosi
  • Boljši delovni pogoji
  • Možnost doprinosa k rasti in razvoju podjetja
  • Ugled delodajalca

Tudi, ko imate v podjetju uspešne in talentirane posameznike, jih je potrebno motivirati in na dolgi rok zadržati v podjetju. Za talente je ključno, da imajo postavljene jasne cilje, dovoljšne število izzivov, možnost karierne rasti in stimulativno delovno okolje.

Se tudi vi soočate z izzivov kako poiskati najboljše kadre? V Adeccu smo z več kot 15-letnimi izkušnjami vodilna kadrovska agencija v Sloveniji. Z znanjem in izkušnjami poskrbimo, da dobite samo najboljše med boljšimi. Za vas smo na voljo na telefonski številki 01 2349 270 ali 031 661 591.

 

VIRI:
– Towards an understanding of talent management as a phenomenon-driven field using bibliometric and content analysis, Gallardo-Gallardo, Nijs, Dries in Gallo, 2015, str. 270-271).

– The Mismanagement of Talent: Employability and Jobs in the Knowledge Economy, Brown, Hesketh in Williams, 2004, str. 77-78).