Karierni nasveti
Rok Štemberger CEO za 1 mesec 2018
Objavljeno:  09.07.2018

BLOG 5: CEO za en mesec

Za našega Roka Štembergerja, #CEO1Mesec, se je zaključila enomesečna direkotrska praksa pod mentorstvom Mira Smrekarja, direktorja Adecca v Sloveniji. V zapisu preberite, kako je Rok preživel zadnji teden v Adeccu.


Na vrsti je moje zadnje pisanje bloga kot CEO za en mesec. Priznam, kot bi mignil, je praksa prišla h koncu, sem se pa v tem kratkem času veliko naučil in odnesel sem ogromno znanja, ki mi bo pomagalo pri nadaljevanju kariere.

Peti teden sem obiskal poslovni enoti v Celju in Ljubljani, kjer sem bil del sestanka z novimi in obstoječimi klienti, ter se udeležil še zadnjih razgovorov, ki so v potekali v Adeccu. Tako sem natančneje spoznal proces kadrovanja, izbora in selekcije, prav tako pa sem se seznanil z delovnimi procesi v operativi, ki potekajo v poslovalnicah. V Celju sem si ogledal tudi proizvodnjo v podjetju Novem Car, ki je največji klient Adecca v Savinjski regiji.

Sreda je bila namenjena dogodku Slovenskega Business kluba na Dvorcu Jezeršek, kjer smo imeli priložnost poslušati predavanja na temo kadrovanja in se posvetili tematikam, kot so zaželjenost in zaposljivost različnih poklicov, ovire pri nadaljnem zaposlovanju, primanjkovanje delovne sile in potreba po tujih delavcih. Zanimivo predavanje pa je imela tudi sodelavka iz Adecca, Ksenija Štrekelj, ki nam je predstavila nove načine iskanja kadrov, nam svetovala o različnih družbenih omrežjih in nam razložila katere so tiste platforme, kjer moramo biti aktivni, če želimo pokriti širše področje. Predavala je tudi o tem, kje najdemo talente in kako jih obdržimo.

Zadnji dan enomesečnega izziva sem preživel na HQ Addeco Slovenija v Kristalni palači, kjer sem pripravil »mini« pogostitev, da sem se zahvalil vodstvu, direktorjem in zaposlenim, ki so mi pri praksi pomagali in me usmerjali. Povabil sem tudi vse pretekle CEO za en mesec, vendar sta se zaradi neugodne ure lahko oglasila samo dva: Nejc Svete (CEO 2015) in Tim Lep (CEO 2016), po koncu pogostitve pa smo vsi trije na kavi poklepetali še z direktorjem Mirom Smrekarjem. To prakso si bom definitivno zapomnil za vedno, saj sem imel priložnost biti del tako uspešnega podjetja, kot je The Addeco Group.

Rok

Od leve proti desni: Tim Lep (CEO za en mesec 2016), jaz, Miro Smrekar (direktor Adecco Slovenija), Nejc Svete (CEO za en mesec 2015).