Karierni nasveti
Rok Štemberger CEO za 1 mesec 2018
Objavljeno:  27.06.2018

BLOG 3: CEO za en mesec

Rok Štemberger, #CEO1Mesec, je prejšnji teden dobil nov vpogled v poslovni svet na mednarodni ravni. Kaj mu je najbolj ostalo v spominu, pa si preberite v zapisu spodaj.

Tretji teden na direktorskem stolčku je bil pester in mednarodno obarvan.  Torek sem začel z vožnjo proti Zagrebu, kjer sem se spoznal s kolegi iz Adecco Hrvaške, spremljal njihov način dela in začutil utrip Adecco Croatia. Imel sem sestanek s potencialnim novim klientom, ki so ga zanimale storitve Adecca, na primer ocenjevalni centri, treningi in podobno, bil pa sem tudi del zanimivega intervjuja za pozicijo strokovnega sodelavca v farmaciji. Pa naj dodam še to, da je bil to moj drugi obisk Zagreba.

V torek zvečer smo se odpravili proti Beogradu, ki sem ga obiskal prvič. Mesto je ogromno, skoraj vsi vozijo avtomobile, koles pa praktično ne vidiš, saj center mesta ni položen, ima veliko vzponov in spustov. Res sem občutil čar Beograda, njihove ulice, promenade, urejen stari del mestnega jedra. Prenočili smo v hotelu, ki je bil lociran v novem delu Beograda in le malo oddaljen od prostorov Adecco Srbija. Tudi tukaj sem spoznal celotno ekipo, ki deluje v novo opremljenih, urejenih in prostornih pisarnah.

Najbolj mi bo v spominu ostal petek, ko je imel celoten oddelek Adecca v Srbiji prav poseben Company day in odpravili smo se na izlet z dvema avtobusoma. Najprej smo obiskali Srebrno jezero, kjer nas je čakala ladjica. Pluli smo po Donavi, mimo meje z Romunijo, do trdnjave Golubac. Tam smo najprej poslušali kratko predavanje, sledil pa je še ogled trdnjave. Izlet se mi je zdel kot srednješolska ekskurzija, le 15 let kasneje! Na poti nam je vodič pripovedoval o legendah, ki so znane v tem delu Srbije. Kljub deloma deževnemu dnevu, je proti koncu le posijalo sonce in lahko smo uživali na terasi ladje. Mednarodna izkušnja in stik z drugačnim okoljem se mi zdita zelo pomembni za napredovanje v karieri, saj dobiš nov vpogled v poslovni svet in različne kulture. Definitivno sem od te izkušnje veliko odnesel in veselim se že, da bom nova znanja lahko uporabil pri gradnji svoje kariere.

Čaka me pester teden, zato ne zamudite mojega naslednjega zapisa prihodnji teden!

Rok, #CEOza1mesec