Karierni nasveti
Rok Štemberger CEO za 1 mesec 2018
Objavljeno:  11.06.2018

BLOG 1: CEO za en mesec

Kako CEO za en mesec v Adeccu, Rok Štemberger, preživel prvi delovni teden na direktorskem stolčku? Vse o dogodivščinah in izzivih tega tedna si preberite v Rokovem zapisu spodaj.

Prvi dan prakse sem na delovno mesto prišel ob devetih zjutraj, kjer me je direktor Miro Smrekar povabil na kolegij, ki poteka vsak ponedeljek. Tam sem se na kratko predstavil sodelavcem, nato pa pobližje spoznal vodje področij in njihovo delo.

Po sestanku je sledila predaja računalnika, pisalnega bloka in torbe, čakal pa me je tudi stol v direktorski pisarni. Razgled iz Kristalne palače si delim z Mirom Smrekarjem, direktorjem Adecco Slovenija, in Matejem Fabijanom, finančnim direktorjem.

Tudi ostali zaposleni na Adeccu so me sprejeli odprtih rok. Bili so zelo prijazni in prav zares so izžarevali strast do dela, ki ga opravljajo, opazil sem tudi, da so pisarne zelo svetle in urejene, saj ni nič prepuščeno naključju. Da o razgledu iz 13. nadstropja sploh ne govorim!

Naslenja stvar na seznamu je bila predaja službenega avtomobila, ki ga bom lahko uporabljal za različne službene poti po Sloveniji, ki me čakajo v prihajajočih tednih. Čez teden sem dobil ogromno novega znanja in informacij iz področja prodaje in storitev Adecca (t.i. »head hunting-a«), ki vključujejo izbor in selekcijo kadrov, organizacijo znotraj podjetja, obračun plač, licenčni program iskanja nove zaposlitve (outplacement) in še precej več.

Ob boku sodelavca sem sodeloval na prvem razgovoru in resnično dobil vpogled v potek iskanja in selekcije. V sredo je sledila HR konferenca, na katero je prišlo veliko gostov iz različnih podjetij po Sloveniji. Prisluhnili smo mednarodno priznanim govorcem, ki so predstavili svoja področja dela in inovativne projekte v okviru »The Adecco Group«. Na konferenci sem veliko izvedel o novostih na HR področju in prejel koristne informacije, ki jih bom lahko uporabil pri svojem enomesečnem izzivu. Dogodek sem izkoristil tudi za mreženje med strokovnjaki, kar je danes eden izmed najbolj pomembnih faktorjev pri iskanju nadaljnega sodelovanja.

V četrtek in petek je v Adeccu potekal projekt, ki so ga pripravili v sodelovanju z AmCham Slovenija. Partnerstvo za spremembe je program inovativnega sodelovanja in skupaj s kadrovnico iz javne uprave sva spoznavala dobro prakso v okviru Adecco Slovenije.

O novih dogodivščinah bom pisal že naslednji teden, spremljaš pa me lahko tudi na Facebook in Instagram profilu @Adecco_Slovenija.

Se beremo!
Rok, #CEOza1Mesec