Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  15.01.2018

Vaša kariera v letu 2018

Spodbujeno zaposlovanje bo v letošnjem letu prineslo veliko novih priložnosti za razvoj ali menjavo kariere, zato sledite dogajanju na trgu dela in se pripravite na nove izzive. V Adeccu smo tudi letos pripravili kadrovsko napoved, v tem zapisu pa si preberite kaj je za vašo kariero ključno, kaj se vam bo najbolj obrestovalo in na kaj morajo biti pozorni mladi pri vstopu na trg dela.

Osvežujte svoje veščine
Če boste v letu 2018 iskali novo karierno priložnost, spremljajte trende in skrbite, da boste osveževali svoje veščine in znanje v skladu s kompetencami tehnične revolucije. Potrebovali boste informacijske, tehnične osebne in poslovne kompetence, pomembna bo sposobnost dela v timu, medkulturna povezanost in empatičnost, vedno bolj pa bo potrebna tudi sposobnost vzdrževanja osebnega prostora, razporejanja prioritet in kakovostna razporeditev časa, saj bodo pritiski in pričakovanja vedno večji.

Preizkusite nove izzive
Ključno je preizkušanje novih priložnosti, saj boljšega časa za novo zaposlitev ni bilo od leta 2008 naprej. Kandidati dobro preverite priložnosti na trgu dela in razmislite, kaj za vas pomeni, da je podjetje dober delodajalec, kakšne so možnosti za vaš karierni razvoj in kaj vam pomenijo dobri odnosi na delovnem mestu. Preverite tudi, ali ste za svoje delo dovolj plačani.

Čim hitreje do prve priložnosti
Mladi, ki vstopate na trg dela, imejte realne predstave o tem, kaj lahko ponudite in kaj pričakujete. Realno ocenite svoje znanje in se potrudite, da s svojimi dejanji in odnosom izstopate iz povprečja. Postavite si prioritete in poslušajte, kaj vam lahko ponudi delodajalec, delovne izkušnje pa si začnite nabirati čim hitreje, prav tako je pomembno, da zaključite s študijem in začnete iskati prvo priložnost, saj je zdaj idealna situacija za iskanje prve zaposlitve. Ne dopustite, da bi ostalo preveč časa med zadnjim izpitom in prvo zaposlitvijo.