Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  21.03.2018

Prepričajte delodajalca s svojo osebnostjo

Ste na začetku svoje karierne poti, brez dolgoletnih izkušenj, ali pa vas zanima delo na povsem drugem področju, kot ste ga opravljali do sedaj? Kako lahko vseeno dobite službo, ki jo želite? Delodajalci pri začetnikih cenijo predvsem pozitiven odnos do dela in življenja.

Delovne navade
Delo je za vas vrednota in lastnosti, s katerimi se želite izpostaviti, so marljivost in odgovornost. Delodajalci cenijo ljudi, ki na poti do uspeha ne izbirajo bližnjic, morate pa se kot taki tudi dokazati. Na razgovoru za službo opišite svoje aktivnosti , ki jih opravljate, – pretekle in zdajšnje službe, naloge, pripravništva, dodatne aktivnosti in zanimanja, ki zahtevajo motivacijo, intenzivno delo in željo po izboljšanju svojega dela.

Skromnost
Ste sposobni priznati, da ne veste vsega, poslušati in se učiti? Delodajalcu to pokažite tako, da opišete težko situacijo, v kateri ste prosili za pomoč. Povejte primer svoje vloge v timu in tako pokažite, da znate sodelovati. Če ste kdaj sprejeli slabo odločitev, ali naredili napako pri svojem delu, povejte, kako ste se iz tega kaj naučili.

Integriteta
Veste, kaj je prav in si to tudi upate narediti, čeprav ste pod pritiskom, da ravnate kako drugače?
Opišite potencialnemu delodajalcu vaš neuspeh in povejte, kako ste prevzeli odgovornost zanj. Opišite primer, ko ste bili v moralnem precepu in kako ste sprejeli svojo odločitev. Sprejeti morate odgovornost za svoj uspeh pa tudi za svoje napake.

Zrelost
Znate biti premišljeni in resni, ko je to potrebno? Pomembnim odločitvam namenite potreben razmislek in poiščete vse informacije, da sprejmete najboljšo možno odločitev?
Potencialnemu delodajalcu povejte, kje se vidite čez nekaj let. Tako lahko oceni, kako realistične so vaše sanje in cilji. Govorite o svojih življenjskih izkušnjah, ki so bile še posebej pomembne pri oblikovanju vaše osebnosti. Opišite situacije, v katerih ste dobro prenesli stresne in čustveno napete situacije.

Tukaj pa preverite prosta delovna mesta, ki vam lahko odprejo vrata do željene kariere.