Karierni nasveti
Adecco Urednik
Objavljeno:  20.12.2017

Kako do uresničitve ciljev v novem letu

Si tudi v naredite novoletne zaobljube in z novim letom na njih pozabite? Če ste v njih vključili tudi za vas pomembne cilje, ki vključujejo vaše delo in karierni razvoj, se je vredno potruditi. Zato letos določite svoje cilje in jih začnite uresničevati.

Naredite seznam
Naredite seznam vsega, kar želite doseči v novem letu. Morda boste ugotovili, da je seznam precej dolg in raznovrsten, zato se osredotočite le na nekaj izbranih stvari. Še posebej, ko gre za vašo kariero, je dobro, da si določite cilje in se osredotočite na njih. Da dosežemo, kar želimo, je potrebno veliko dela in energije in če ne vemo, kaj pravzaprav želimo ali pa se posvečamo preveč različnim stvarem, težko napredujemo.

Zapišite izbrane cilje
Ko ste se odločili, kaj želite doseči, to zapišite. Leto je dolgo in polno nepredvidljivih dogodkov, zato se lahko zgodi, da vmes izgubimo fokus. Zapisani cilji vam bodo pomagali, da se osredotočite na tisto, kar vam je pomembno in uspešno krmarite med opravki, obveznostmi in vsakdanjimi nalogami do vašega zadanega cilja.

Določite korake
Želite postati strokovnjak na določenem področju, napredovati ali zamenjati področje dela? Vaš cilj se verjetno sliši velik in težko dosegljiv, to pa vam lahko da občutek, da vam ne bo nikoli uspelo in da ni vredno poskusiti. Tako kot pri vseh projektih tudi pri velikih načrtih velja, da pot do cilja razdelite v manjše korake, ki so lažje dosegljivi. Tako boste korak za korakom prišli do svojega cilja na koncu leta … ali dveh.

Nagradite se
Ste uspeli narediti prvi korak do svojega cilja? Nagradite se! Vsak vodja ve, da je za motivacijo tima potrebno nagraditi uspehe. Bodite svoj lastni motivator in poskrbite, da boste priznali svoje uspehe in šli še z večjo vnemo k naslednjim.

Kadrovska agencija Adecco H.R.