Karierni nasveti
Klementina Vrečar Kompare Vodja projektov
Objavljeno:  17.04.2023

Za novo službo po 50. letu absolutno ni prepozno

Mnogim se zdi nemogoče zamenjati zaposlitev po 50. letu, saj menijo, da delodajalec išče zgolj mlajši kader. Vendar je ta predpostavka napačna, saj je povsem mogoče najti novo zaposlitev tudi po 50 letih. Ne pozabite, da ste usposobljen delavec, ki svoje delo pozna do potankosti.

V nadaljevanju preberite, kako lahko izkoristite svoje prednosti in najdete novo zaposlitev po 50. letu.

Kako torej zamenjati službo pri 50 letih?

Prvi korak k uspehu je samozavest: če se iskanja zaposlitve lotite z negativno naravnanostjo, stojite sami sebi na poti. Namesto, da se fokusirate na negativne plati iskanja zaposlitve, raje razmislite o tem, koliko delovnih izkušenj že imate. Dolgoletne izkušnje so prednost, ki je mladi iskalci zaposlitve nimajo in katero morate znati pravilo obrniti sebi v prid.

Naslednji korak za uspešno menjavo zaposlitve je pravilen pristop k prijavi. Zavedajte se svojih prednosti in kvalifikacij ter se aktivno udeležujte tečajev usposabljanja, da osvežite svoje znanje. Samozavestno vedenje ter poznavanje lastnih dosežkov in izkušenj sta ključna faktorja za uspeh.

Seveda ne pozabite posodobiti prijavne dokumentacije, kot je življenjepis in spremno pismo. Zagotovo so se v vašem življenju pojavile delovne izkušnje, ki še niso zapisane v vašem življenjepisu. Če si boste zapomnili te nasvete, pot do nove službe ne bo zahtevna.

Pomembno je tudi, da že v sami prijavi in tekom razgovora navedete utemeljene in razumljive razloge za spremembo zaposlitve.

Pokažite predanost in ambicioznost; navsezadnje se vaša kariera ne konča pri 50 letih. Želite obvladati nov izziv in se naučiti novih orodij? Si želite več odgovornosti ali celo vodstvenega položaja? Ali na trenutnem delovnem mestu ne vidite možnosti za razvoj? Prav ti razlogi kažejo, da ste se pripravljeni razvijati in napredovati. To kaže na ambicioznost in potrebno samozavest.

 

Pri nas boste vedno našli zanimive ponudbe za delo, ki vam lahko omogočijo nov začetek. Morda je vaše sanjsko delovno mesto že tu!

Oglejte si prosta delovna mesta NA POVEZAVI.