Varnost in zasebnost

Varnost kandidatov in lažno pridobivanje podatkov

V različnih državah so bili prijavljeni številni poizkusi zlorabe z uporabo imena podjetja Adecco. Prosimo vas, da se zavedate, da NOBEN predstavnik podjetja Adecco ne bo od kandidatov ali družabnikov, med iskanjem dela ali postopkom izbire, nikoli zahteval nikakršnega plačila.

Obveščeni smo bili, da v številnih državah ime in blagovno znamko ADECCO izrabljajo osebe, ki niso v nikakršni povezavi s Skupino Adecco. Te osebe objavljajo oglase za prosta delovna mesta na spletnih straneh splošnega trga, pri čemer uporabljajo ime ‘Adecco’ brez našega dovoljenja. Prav tako utemeljeno domnevamo, da so elektronska pošta, pisma, telefonski klici in druga dejanja teh posameznikov nezakoniti poizkusi pridobivanja denarja in dostopa do osebnih in zaupnih podatkov iskalcev zaposlitve.

V tem trenutku smo seznanjeni z več primeri goljufij z uporabo imena Adecco v Kanadi, Franciji, Gani, Hong Kongu, Italiji in Združenih državah Amerike in Združenih Arabskih Emiratih.

 

Zaščitite se

Preden v postopku iskanja zaposlitve razkrijete kakršnekoli osebne podatke, identifikacijske podatke ali podatke o bančnih računih se prepričajte, da ste stik navezali s pooblaščenim predstavnikom podjetja Adecco. To lahko potrdite z navezavo stika z poslovno enoto podjetja Adecco v vaši državi. Lokacije lahko najdete tukaj: www.adecco.si 

https://www.adeccogroup.com/worldwide-locations/

Pazite na morebitno nepričakovano elektronsko pošto, takojšnja sporočila, glasovno pošto ali sporočila preko telefaksa, ki naj bi prihajala od podjetja Adecco. Če takšno sporočilo prejmete, navežite stik z Adeccom v vaši državi in preverite, ali je to sporočilo legitimno. Če menite, da ste bili žrtev takšnih prevar vam toplo priporočamo, da o incidentu obvestite pristojne organe.

 

Navežite stik

Če bi želeli prijaviti zlorabo imena in blagovne znamke Adecco vas prosimo, da navežete stik z uradom podjetja Adecco v državi, kjer je do incidenta prišlo. Če v tej državi podjetje Adecco ne posluje, incident sporočite na elektronski naslov: Compliance@adecco.com ali www.aceconduct.com 

 

Če iščete zaposlitev v vaši državi, navežite stik s podjetjem Adecco preko www.adecco.si