Adecco študent - servis za vse življenje!

Adecco - Better Work, Better Life
Vzemi priložnost v svoje roke in začni sodelovati s študentskim servisom, ki ti po koncu študija ponuja širok izbor zaposlitvenih možnosti.

Ste že dostavili ORIGINAL potrdilo o šolanju za šolsko leto 2016/2017?
Ste že naročili novo NAPOTNICO ZA DELO?
Vse, ki opravljate študentsko delo preko Adecco študentskega servisa opozarjamo:
Dijakom (razen zaključnih letnikov in nekaterih izrednih dijakov) se napotnice iztečejo 31.8.2016, študentom pa se status izteče 30.9.2016. Po tem datumu napotnica za leto 2015/2016 NI več veljavna in je potrebno naročiti novo.

Za izstavitev nove napotnice potrebujemo vaše ORIGINAL potrdilo o šolanju za leto 2016/2017.

Potrdilo o šolanju dostavite na Adecco H.R. d.o.o., Slovenska cesta 41, 1000 Ljubljana (osebno ali po pošti).
Dela, brez veljavne napotnice, ne smete opravljati, kajti to se obravnava kot delo na črno. Vsem tudi svetujemo, da imate en potrjen izvod napotnice vedno s sabo na delu.
Dohodnina
Kot vsi ostali zavezanci za dohodnino tudi študenti oziroma dijaki na dom prejmejo FURS-ov informativni izračun dohodnine najkasneje do 15.06.2016:

 • - preveriti je potrebno pravilnost podatkov s prejetimi kontrolnimi podatki s strani izplačevalca dohodka (študentskega servisa), pravilnost osebnih podatkov ter pravilnost informativnega izračuna dohodnine (pozor pri upoštevanju posebne osebne olajšave);
 • - v primeru, da se zavezanec z izračunom strinja in nanj ne vloži ugovora, informativni izračun samodejno postane odločba o odmeri dohodnine;
 • - v primeru netočnosti ali želji po uveljavljanju dejanskih stroškov prevoza in nočitev je treba v 30-ih dneh od odpreme informativnega izračuna podati ugovor na ustreznem obrazcu na pristojni davčni urad oz. izpostavo.
Informativnega izračuna za dohodnino ne bodo prejeli tisti zavezanci, pri katerih dohodki, od katerih se plačuje dohodnina, v letu 2015 niso presegli 2.477,03 EUR.

Če informativnega izračuna ne dobite in je vaš lanski prihodek višji od 2.477,03 EUR ali pa vam je bila med letom 2015 odvedena akontacija, čeprav skupni obdavčljivi dohodek ni presegel 2.477,03 EUR, morate najkasneje do 31.7.2016 sami vložiti napoved za dohodnino.

Za kakršna koli dodatna vprašanja se obrnite na FURS.
SPREMEMBE DIJAŠKEGA IN ŠTUDENTSKEGA DELA 2015
Kot verjetno že veste, je bil dne 29. 12. 2014 v uradnem listu št. 95/14 objavljen Zakon o uravnoteženju javnih financ, novela c (ZUJF-c), ki uvaja dodatne prispevke na študentsko delo. Zakon se prične uporabljati pri obračunih od 1. 2. 2015.

Zaradi sprememb, ki bodo s 1. 2. 2015 začele veljati v zvezi s študentskim delom, vas prosimo, da si natančno preberete razlago na tej povezavi
UGODNOSTI IN PREDNOSTI ZA ČLANE
 1. 100-odstotno zalaganje zaslužkov za podjetja z ustrezno boniteto. Zaslužek ti nakažemo še isti dan, če so izpolnjene in potrjene napotnice vrnjene do 13. ure. O zaslužku te obvestimo z SMS sporočilom.
 2. Certifikat Adecco, ki pomeni dobro referenco pri iskanju redne zaposlitve.
 3. Hiter in enostaven dostop do storitev - elektronsko poslovanje.
 4. Po končanju šolanja ti ponujamo širok izbor zaposlitvenih možnosti.
KAKO POSTANEŠ NAŠ ČLAN?
 • Včlani se tukaj
  • POMEMBNO
   Vsi študenti in dijaki morate imeti izdano napotnico za delo še pred pričetkom dela!
   NAROČANJE NAPOTNICE
   1. NA SPLETNI STRANI
   2. PO E-POŠTI: pošlji e-pošto na naslov studentadecco.si in navedi priimek, ime, podjetje, delo, ki ga boš opravljal/-a, in začetek dela
   3. PO TELEFONU: 051/328 822 ali 01/2349 270
   Če bomo naročilo napotnice dobili do 16. ure, bomo napotnico poslali še isti dan. Po želji jo lahko pošljemo na tvoj naslov ali direktno v podjetje.