Sponzorstva in partnerstva

Mediji o nas
Adecco s sponzorstvi in partnerstvi vključuje zunanje sodelavce, kliente in iskalce zaposlitve. Na ta način predstavljamo svojo blagovno znamko in svoja prizadevanja.

Sponzorstva in partnerstva imajo ključno vlogo pri našem delu, s katerim posameznikom in organizacijam omogočamo uspešnejše in bolj učinkovito delo. Strateško partnerstvo je v osrčju našega posla in ključ pri izboljševanju našega položaja na področju zaposlovanja in širše družbe.

Ključni namen naše politike sponzorstva in partnerstev je podpora posameznikom in organizacijam pri aktivnostih, povezanih z našim strokovnim področjem. Naše partnerske iniciative so del našega poslanstva pomagati posameznikom in organizacijam doseči napredek pri delu in v svojem življenju po načelu "better work, better life".
Adecco in KZS
Adecco Slovenija se je junija 2009 pridružil pokroviteljem Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Podpiramo vse reprezentance košarkarskih selekcij, tako moških kot ženskih, ne glede na starostno kategorijo. Odločitev, da pristopimo kot sponzor KZS, izvira iz strateške usmeritve skupine Adecco SA, ki je že vrsto let pokrovitelj številnih športnih dogodkov (olimpijske igre v Torinu 2006, Sidneyju 2000, Euro 2000, FIBA, uradni HR-partner olimpijskih iger v Londonu 2012 ...). Timsko delo, lojalnost, vztrajnost in energičnost, vrednote, ki so močno povezane z vrednotami v športu, so tudi vrednote zaposlenih v Adeccu.
Uradni HR-partner Evropskega prvenstva 2013
Agencija za zaposlovanje Adecco H.R., d.o.o., je ekskluzivni partner za iskanje zaposlenih za organizacijo Evropskega košarkarskega prvenstva, ki ga bo Slovenija gostila leta 2013. Uspešno smo zaključili iskanje in selekcijo za najbolj izpostavljeno mesto prvenstva, in sicer za direktorja Evropskega prvenstva 2013. Do začetka organizacije bomo poiskali še več sodelavcev za vsa področja organizacije.
Pokal Adecco
Od leta 2009 pripravljalne tekme slovenske moške reprezentance potekajo v okviru Pokala Adecco.

2012
Od 3. do 5. avgusta so Stožice gostile četrti Adecco pokal, na katerem so se pomerile reprezentance Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine.

2011

20 let po razpadu skupne države so se na Pokalu Adecco EX YU prvič med seboj pomerile vse naslednice legendarne jugoslovanske reprezentance. Tekmovanje je potekalo od 6. do 9. avgusta v športni dvorani Stožice. Tudi tokrat je Pokal Adecco sodil v sklop pripravljalnih tekem slovenske reprezentance za Evropsko košarkarsko prvenstvo.

2010


Slovenska košarkarska ekipa se je pomerila z Novo Zelandijo, Rusijo in Srbijo. Pokal Adecco je ena redkih priložnosti, ko slovenska reprezentanca igra na domačih tleh. Slovenski navijači so lahko v Mariboru v živo spremljali najboljše slovenske igralce v spopadu s kakovostnimi ekipami iz vse Evrope. Vzporedno je potekal Street challenge v ulični košarki. Pomerilo se je 22 ekip, in sicer 12 aktivnih in 10 VIP; te so sestavljali predstavniki gospodarstva.

2009


Prvi Pokal Adecco je potekal od 28. do 30. avgusta 2009 v Mariboru. Na turnirju moških članskih reprezentanc so se zvrstile pripravljalne tekme Slovenija : Bolgarija, Grčija : Bolgarija in Slovenija : Grčija. Drugi dan pokala je na zunanjih igriščih ŽŠD Maribor potekal celodnevni turnir v ulični košarki.
Adecco in športniki
Adecco v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije vodi Razvojni program zaposlovanja športnikov, ki profesionalnim športnikom ob koncu njihove športne kariere pomaga pri prehodu na trg dela. Program je namenjen vsem vrhunskim športnikom, ki si želijo pridobiti dodatno znanje in sposobnosti za uspešno prihodnost po športni karieri, in vsem mladim vrhunskim športnikom, ki se največkrat premalo zavedajo pomembnosti razvoja celostne osebnosti (izobrazba in šport).

"Športniki so ključ olimpijskega gibanja. Svoje življenje posvetijo športu in edino pravilno bi bilo, da po koncu športne kariere dobijo nekaj nazaj. To je velik korak za olimpijsko gibanje. Veselimo se sodelovanja z Adeccom, ker verjamemo, da bo to dobro tudi za vse športnike."
Jacques Rogge
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOI) ob predstavitvi programa z Adeccom leta 2005

Športna tekmovanja zahtevajo izredno velik osebni vložek in športnikom dopuščajo zelo malo ali skoraj nič časa za pripravo na življenje po športni karieri. Dejstvo je, da mnogi športniki zaključijo športno kariero v zrelih letih, to pa prinaša težje vključevanje na trg dela, še posebej če upoštevamo, da mnogi med njimi nimajo ustrezne izobrazbe. Z Razvojnim programom zaposlovanja športnikov Adecco športnikom pomaga pri ustvarjanju nove kariere.

V programu zaposlovanja profesionalnih športnikov je od leta 2005 do januarja 2007 na svetovni ravni sodelovalo približno 1000 športnic in športnikov. Program poteka v 15 državah, tudi v Sloveniji, kjer smo v omenjenem obdobju sodelovali s 65 športnicami in športniki.