NAMERAVAŠ LETOS DELATI PREK ŠTUDENTSKEGA SERVISA? PREBERI TOLE!

HR nasveti Objavljeno:  22.08.2017

Aktualne informacije za šolsko leto 2017/2018

Novo šolsko leto se bliža, s tem pa tudi sveže priložnosti za delo prek Adecco študentskega servisa. Če si tudi ti želiš pridobiti nove delovne izkušnje in nekaj zaslužiti, si preberi informacije o dohodnini, naročanju napotnic, potrebni dokumentaciji in preveri še ostale informacije ter nasvete za nemoteno študentsko delo.

KAJ POTREBUJEŠ ZA DELO PREKO ADECCO ŠTUDENTSKEGA SERVISA?

Dokumentacija:
– ORIGINALNO POTRDILO O ŠOLANJU za šolsko leto 2017/2018
– nova NAPOTNICA ZA DELO

Veljavnost napotnice in statusa

Člani Adecco študentskega servisa:
– Dijaki (razen zaključnih letnikov in nekaterih izrednih dijakov): do 31. 8. 2017
– Študenti: do 30. 9. 2017

POZOR! Po navedenem datumu napotnica za leto 2016/2017 NI več veljavna in je potrebno naročiti novo.
Za izstavitev nove napotnice potrebujemo vaše ORIGINALNO potrdilo o šolanju za leto 2017/2018.

Potrdilo o šolanju dostavite na Adecco H.R. d.o.o., Slovenska cesta 41, 1000 Ljubljana (osebno, ali po pošti).
Dela brez veljavne napotnice ne smete opravljati, saj se to obravnava kot delo na črno. Vsem tudi svetujemo, da imate en potrjen izvod napotnice vedno s seboj na delu.

Naročanje napotnice

  • NA SPLETNI STRANI
  • PO E-POŠTI: pošlji e-pošto na naslov student@adecco.siin navedi priimek, ime, podjetje, delo, ki ga boš opravljal/-a, in začetek dela
  • PO TELEFONU: 051/328 822 ali 01/2349 270. Če bomo naročilo napotnice dobili do 16. ure, bomo napotnico poslali še isti dan. Po želji jo lahko pošljemo na tvoj naslov ali direktno v podjetje.

Pomembno
☑Vsi študenti in dijaki morate imeti izdano napotnico za delo še pred pričetkom dela!

DOHODNINA

Kot vsi ostali zavezanci za dohodnino, tudi študentje, oziroma dijaki, na dom prejmejo FURS-ov informativni izračun dohodnine do najkasneje 15. 6. 2018.

POMEMBNO:

  • preveriti je potrebno pravilnost podatkov s prejetimi kontrolnimi podatki s strani izplačevalca dohodka (študentskega servisa), pravilnost osebnih podatkov ter pravilnost informativnega izračuna dohodnine (pozor pri upoštevanju posebne osebne olajšave);
  • v primeru, da se zavezanec z izračunom strinja in nanj ne vloži ugovora, informativni izračun samodejno postane odločba o odmeri dohodnine;
  • v primeru netočnosti, ali želji po uveljavljanju dejanskih stroškov prevoza in nočitev, je treba v 30-ih dneh od odpreme informativnega izračuna podati ugovor na ustreznem obrazcu na pristojni davčni urad oz. izpostavo;
  • informativnega izračuna za dohodnino ne bodo prejeli tisti zavezanci, pri katerih dohodki, od katerih se plačuje dohodnina v letu 2017 niso presegli 2.477,03 EUR.

Če informativnega izračuna ne dobite in je vaš lanski prihodek višji od 2.477,03 EUR ali pa vam je bila med letom 2016 odvedena akontacija, čeprav skupni obdavčljivi dohodek ni presegel 2.477,03 EUR, morate najkasneje do 31. 7. 2017 sami vložiti napoved za dohodnino.

Za kakršna koli dodatna vprašanja se obrnite na FURS.

URNA POSTAVKA

Spremembe študentskega in dijaškega dela 2017

V skladu z odredbo MDDSZEM je s 1. 7. 2017 začela veljati minimalna urna postavka za študente, ki je po novem 4,61 € bruto. Razlaga o spremembah, ki so začele veljati s 1. 7. 2017 je na voljo na tej povezavi.

ČLANSTVO

Ugodnosti in prednosti za člane

☑100-odstotno zalaganje zaslužkov za podjetja z ustrezno boniteto. Zaslužek ti nakažemo še isti dan, če so izpolnjene in potrjene napotnice vrnjene do 13. ure. O zaslužku te obvestimo s SMS sporočilom.
☑Certifikat Adecco, ki pomeni dobro referenco pri iskanju redne zaposlitve.
☑Hiter in enostaven dostop do storitev – elektronsko poslovanje.
☑Po končanju šolanja ti ponujamo širok izbor zaposlitvenih možnosti.

Kako postaneš naš član?
Včlani se tukaj

ŠTUDENTSKE NOVIČKE

Če želiš biti prvi na tekočem glede prostih študentskih delovnih mest in želiš prejemati nasvete pri iskanju študentskega dela, se prijavi na mesečne novičke na elektronski naslov: student@adecco.si

Prvih 100 študentov, ki se bodo prijavili na Študentske novičke bodo prejeli iz naše strani darilce!