Izbran je CEO za en mesec

HR nasveti Objavljeno:  18.06.2018

Projekt »CEO za en mesec« mladim talentom omogoča, da v prvi službi stopijo v čevlje direktorja. Tako pridobijo dejansko izkušnjo vodenja podjetja, ki je dragocena popotnica za zagon kariere. CEO za en mesec bo 27-letni Rok Štemberger, ki ga je Adecco Slovenija v okviru globalnega natečaja izbral med več kot 700 prijavljenimi.

Magister biokemije, ki trenutno opravlja tudi magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, bo en mesec delal z direktorjem Adecca Slovenija Mirom Smrekarjem, ki ga bo spremljal na sestankih, različnih poslovnih dogodkih in pri delu v pisarni. Tako bo dobil priložnost od blizu spoznati delovanje mednarodnega podjetja. Rok je takoj po izboru dejal: »Zmage nisem pričakoval, ker je bila v finalnem izboru res huda konkurenca. Ko je bilo izrečeno moje ime, mi je srce kar razbijalo in najprej nisem mogel verjeti, da slišim prav. V prihajajočem mesecu me čaka novo dinamično okolje, kjer bo potrebna predvsem vztrajnost, in se že zelo veselim izziva.«

Vse več mladih želi spoznati delo direktorja
Mladih, ki se želijo za mesec preizkusiti v vlogi direktorja, je vsako leto več. Leta 2015, ko je bil natečaj prvič izveden v Sloveniji, je Skupina Adecco zabeležila več kot 30.000 prijav, letos pa je razpis na globalni ravni privabil več kot 200.000 mladih talentov iz 47 držav (74 % več kot leta 2017). 

Miro Smrekar, direktor podjetja Adecco Slovenija, ob tem pravi: »Veseli nas, da projekt CEO za en mesec vsako leto privabi več mladih talentov. Na trgu dela v Sloveniji se je letos odprlo veliko priložnosti za iskalce zaposlitve, veliko pa moramo dati tudi na to, da mlade uspešno usposobimo za prehod iz izobraževanja do prve zaposlitve. Sem spada razumevanje selekcijskih postopkov v podjetjih, pa tudi spoznavanje dela v praksi. Z veseljem pričakujem sodelovanje z letošnjim izbrancem. Odločitev je bila zelo težka, ker so bili prav vsi kandidati odlični. Upam, da bo Adecco zanj tista odskočna deska in čudovita izkušnja, o kateri bo v bodočnosti svojim prijateljem in sodelavcem pripovedoval s ponosom in veseljem, kako je začel svojo kariero.«

Proces selekcije obsega več korakov
Kandidati so sodelovali v čisto pravem procesu selekcije za visoko pozicijo v podjetju. Adeccovi strokovnjaki za izbor in selekcijo kadrov so pregledali vse prijave, opravili več selekcij na podlagi pregleda življenjepisov, motivacijskih pisem in osebnih pogovorov. Sedem kandidatov, ki je prestalo vse selekcije, se je preizkusilo še v Adeccovem ocenjevalnem centru. Naloge, med katere spadajo igre vlog, skupinsko razpravljanje, simulacije, razgovori in psihološko testiranje, so vedno prilagojene zahtevam konkretnega delovnega mesta, z njimi ugotavljajo prisotnost tistih kompetenc, ki so nujno potrebne za uspešnost na posameznem delovnem mestu.

Kandidati so se preizkusili v dveh praktičnih nalogah – eni skupinski in eni individualni –, skozi kateri so izkazali svoje sposobnosti sodelovanja, vodenja, iznajdljivosti, komunikacije in nastopanja. S psihološkimi testi so v Adeccu ocenili tudi splošne sposobnosti kandidatov, tip osebnosti, poklicne interese in stališča do vodenja, opravili pa so še dodatni osebni pogovor s petčlansko komisijo.

Dober kandidat ima znanje, motivacijo in se bo vključil v tim
V Adeccu zaposlujejo po načelu »can do, will do, will fit«, kar bi lahko prevedli v to, da kandidat poseduje določeno znanje, ima motivacijo in se bo znal vključiti v tim. Bodoči sodelavec mora torej imeti primerno znanje, kompetence in izkušnje, zelo pomemben pa je tudi odnos do dela – motivacija in želja po doseganju ciljev ter osebno ujemanje z delovnim okoljem. Vsem kriterijem je v letošnjem izboru zadostil Rok Štemberger, ki na ljubljanski Ekonomski fakulteti trenutno opravlja magisterij iz poslovodenja in organizacije – IMB, z usmeritvijo v marketing. Pred tem je že pridobil magisterij iz biokemije.

Globalni izbor
Po  opravljeni enomesečni praksi se priložnosti za kandidate ne zaključijo, saj bo od 13. avgusta do 2. septembra 2018 med izbranci različnih držav potekal proces selekcije »Global Captains«. 11. septembra bo znanih 10 finalistov, ki bodo med 18. in 20. septembrom sodelovali v »boot campu«, nato pa bo oznanjen globalni CEO za en mesec, ki bo v oktobru delal kot globalni CEO Skupine Adecco. Slovenski kandidatki Ani Čuk se je leta 2016 že uspelo uvrstiti med 10 finalistov.

Poleg te edinstvene prakse, pa Adecco vsak dan ponuja tudi vrsto drugih priložnosti za mlade. Preverite Adecco študentski servis!

Rokovo pot pa spremljajte tukaj.