Želiš postati direktor? Mladi, ki jim je to že uspelo, svetujejo, kako.

Karierni nasveti Objavljeno:  29.03.2017

Za odlično kariero sta potrebna prvi korak in prva priložnost. Zato je Adeccova izkušnja CEO za en mesec tako edinstvena, saj ti omogoča ne samo priložnost za nabiranje prvih delovnih izkušenjj, temveč da svojo kariero kar takoj začneš čisto na vrhu. Adecco znova odpira svoja vrata in enemu mlademu ponuja priložnost, da postane Adeccov CEO za en mesec. Želiš biti to ti in se sprašuješ kako? Preberi nekaj nasvetov in izkušenj tistih, ki jim je to že uspelo. Naj ti pomagajo pri tvoji prijavi – zbiramo jih do 16. aprila na tej povezavi: http://adecco.si/ceo-za-en-mesec/.

Poišči področje, ki te veseli

Sliši se predobro, da bi bilo res, vendar si lahko prav ti naslednji direktor Adecca – in to kar za cel mesec.
23-letna diplomantka Ana Čuk je svoje sposobnosti kot CEO preizkusila lansko leto in se izvrstno izkazala, saj se je uvrstila tudi med 10 najboljših kandidatov na vsem svetu. Pravi, da je odličnost način obnašanja in ne samo veščina, mladim pa svetuje, naj pogumno poiščejo ter sprejmejo priložnosti in izzive na področjih, ki jih veselijo in, seveda, sledijo svojim sanjam.


Odnos šteje, zato pokaži svojo odličnost z načinom obnašanja.

 

Iskrenost, motiviranost in prilagodljivost – sestavine za zmagovalni recept

Ko pišeš svoj življenjepis, ga prilagodi razpisu za CEO položaj pri Adeccu in na koncu seveda preveri, da nisi spregledal/a kakšne pravopisne napake, pravi Anna Sam, lanska CEO za en mesec z Nove Zelandije.

Svetuje tudi, da bodi ob prijavi iskren sam do sebe. Adecco se ukvarja z zaposlovanjem in izbiranjem kandidatov, zato res vedo kaj počnejo. Vprašaj se, kaj so tvoji razlogi za prijavo in kaj te motivira.

Imeti #CEOodnos pomeni imeti pogum, da pristopiš do ostalih in sodeluješ pri razvijanju skupine – idejno, strokovno in zasebno.

Na skupinskem razgovoru se poveži z ostalimi kandidati, saj lahko spleteš super nova prijateljstva, iz svojih izkušenj potrjuje Anna.

Zmagovalni odnos se odraža skozi posel in resnično ustvari ozračje, v katerem se nihče ne boji biti tak, kot je, in v katerem so “napake” pot do novega znanja.

Ne boj se sprejeti premišljenih tveganj – drugačnost in eksperimentiranje se lahko dobro obrestujeta, še dodaja Anna.

 

Sprejmi izziv

Pogum poudarja tudi Jan Hupkens, lanski CEO za en mesec v Nemčiji. Pravi, da nič ne more nadomestiti izkušenj. Zato sprejmi izziv kljub pomislekom – naredi prvi korak, čeprav je najtežji, saj te lahko pripelje daleč.


Pogum je tvoj nov najboljši prijatelj – samo s premagovanjem izzivov si pridobiš neverjetne izkušnje.

 

Verjemi, da zmoreš

Courtney Berger iz Severne Amerike je ambicioznost že pri štiriindvajstih pripeljala zalo daleč, zato svoje sovrstnike spodbuja, da so proaktivni, da vedno znova iščejo nove priložnosti. Pravi, da ti izkušnje dajo nov zagon in nove, še večje sanje, ter da so mladi zmožni narediti vse, kar si zadajo.


Uspešen si, ko iskreno verjameš vase in v svoje sposobnosti, saj jih le tako lahko v celoti pokažeš tudi ostalim.

 

Drugačnost je prednost

Sledi svoji lastni poti, saj je ustvarjena samo zate. Sprejmi jo, tudi, če je drugačna, saj te skupaj s pravimi odločitvami lahko pripelje čisto do vrha – Camille Clément je upoštevala lastni nasvet in postala globalna CEO za en mesec! Prepričana je, da lahko uspe tudi tebi, če le slediš samemu sebi.

 
Vsaka pot je edinstvena – najdi svojo, da ji lahko slediš do uspeha.

 

Brez dela in pozitivnosti ne gre

Kaj pa sploh pomeni, da imaš pravi odnos? Katera znanja in veščine ti bodo najbolj pomagale na poti do uspeha? Organizacija Le Fonds de Formation pour les Intérimaires je leta 2016 raziskala #CEOodnos. Na prvih petih mestih so se znašle naslednje veščine: dober (pravilen) odnos, fleksibilnost, dobre govorne in komunikacijske sposobnosti, zmožnost profesionalnega predstavljanja samega sebe in pa točnost. 46% mladih ni bilo sprejetih zaradi napačnega odnosa in nič manj kot 30% jih je izpadlo zaradi zamujanja.

Naj te tako v poslovnem, kot tudi zasebnem življenju, vodi pozitiven in spoštljiv odnos, saj delodajalci to cenijo prav toliko, kot tudi druga znanja, ki jih lahko ponudiš.

Sprejemeš izziv? Prijavi se: http://adecco.si/ceo-za-en-mesec/