BLOG 1: CEO za en mesec

Karierni nasveti Objavljeno:  11.06.2018

Kako je prvi delovni teden na direktorskem stolčku v Adeccu preživel Rok Štemberger, CEO za en mesec? Vse o  dogodivščinah in izzivih tega tedna si preberite v Rokovem zapisu spodaj.

Prvi dan službe sem prišel na delovno mesto ob 9.00 zjutraj, kjer me je direktor Miro Smrekar povabil na kolegij, ki poteka vsak ponedeljek. Na kolegiju me je predstavil svojim sodelavcem, jaz pa sem na kratko predstavil sebe in pobližje spoznal vodje področij in njihovo delo.

Po sestanku je sledila predaja računalnika, pisalnega bloka, torbe in pa mojega sedeža v direktorski pisarni, ki si jo delim z direktorjem Mirom Smrekarjem in CFO-jem Matejom Fabijanom.

Zaposleni na Adeccu so me sprejeli odprtih rok, bili so zelo prijazni in res so izžarevali strast do dela, ki ga opravljajo. Pisarne so zelo svetle in dizajnersko urejene, saj ni nič prepuščeno naključju; da o razgledu iz 13. nadstropja sploh ne govorim!

Sledila je predaja službenega avtomobila, ki ga bom lahko uporabljal za različne službene poti po Sloveniji, ki sledijo v prihajajočih tednih. Tekom tedna sem dobil ogromno znanja in informacij na področju prodaje in storitev Adecca, t.i. »head hunting-a«, izbora in selekcije kadrov, organizacije znotraj podjetja, obračun plač, licenčni program iskanja nove zaposlitve (outplacement) itd.

Ob boku sodelavca sem sodeloval na prvem razgovoru in resnično dobil vpogled v potek iskanja in selekcije. Nato pa je v sredo sledila HR konferenca, na katero je prišlo veliko gostov iz različnih podjetij po Sloveniji. Konferenca je imela mednarodno priznane govorce, ki so predstavili svoja področja dela in inovativne projekte v okviru »The Adecco Group«. Na konferenci sem izvedel ogromno novosti na področju HR in prejel koristne informacije, ki jih bom lahko uporabil tekom svojega enomesečnega izziva. Dogodek sem izkoristil tudi za mreženje med strokovnjaki, kar je danes eden izmed najbolj pomembnih faktorjev pri nadaljnjem sodelovanju.

V četrtek in petek je v Adeccu potekal tudi projekt v sodelovanju z AmCham Slovenija z naslovom: Partnerstvo za spremembe, kjer se nam je pridružila kadrovnica iz javne uprave in skupaj sva spoznavala dobro prakso v okviru Adecco Slovenije.

Z novimi dogodivščinami se javim že naslednji teden, spremljaš pa me lahko tudi na Facebook in Instagram profilu @Adecco_Slovenija. Se beremo!

Rok